Tietoa Naruto-sarjasta

Tahtoisin tietää enemmän Naruto-sarjasta, jonka on luonut Masashi Kishimoto. Satutko ollenkaan tietämään tästä kyseisestä sarjasta? Kertoisitko myös Kakashi Hatakesta ja Shikamaru Narasta (vinkuja-lahopää)? He ovat ihania kummatkin. Olen huippuiloinen jo etukäteen, jos vastaat.

Vastaus
Masashi Kishimoton kirjoittama ja piirtämä japanilainen mangasarja Naruto ilmestyi kotimaassaan ensi kerran marraskuussa 1999. Tähän mennessä sarjasta on julkaistu peräti 422 osaa, jotka on koottu 43 kokoelmakirjaan. Naruto-mangan pohjalta on tehty myös animesarja eli japanilainen animaatio (esitetty Japanissa 2002–2007). Suomeksi Naruto-mangaa alettiin julkaista helmikuussa 2008.

Naruto kertoo nuoresta, Naruto-nimisestä ninjapojasta ja hänen lähipiiristään. Naruton sisään on sinetöity vaarallinen demoniketun henki, minkä takia poika joutuu kestämään muiden pilkkaa. Sarjan alkaessa Naruto valmistuu ninja-akatemiasta. Hän päätyy Kakashi Hataken johtamaan Ryhmä 7:ään yhdessä Sakura Harunon ja Sasuke Uchihan kanssa. Kakashi on entinen Konohan ANBU -joukon kapteeni, yksi kylän hurjimmista ninjoista.

Kakashi käyttää maskia, eikä kukaan ole nähnyt hänen kasvojaan kokonaan. Syynä maskin käyttöön on se, että hänen toinen silmänsä on niin kutsuttu Sharingan-silmä, jonka hänen ystävänsä Obito luovutti hänelle kuollessaan. Sharingan-silmään liittyy erikoisia ominaisuuksia, se esim. mahdollistaa ympäristön jatkuvan ja tarkan havainnoinnin.

Shikamaru Nara on Ryhmä 10:een kuuluva ninja. Shikamarua kuvataan älykkääksi, mutta laiskaksi. Shikamarun rento luonne on eittämättä eräänä syynä siihen, että hänestä on muodostunut yksi sarjan suosituimmista hahmoista.
 

Kommentit

Oma kommentti