Tietoa Orlando Bloomista

Tahtoisin tietää mahdollisimman paljon Taru sormusten herrasta– elokuvien Legolaksen näyttelijästä. Kiitos etukäteen! Toivoisin pikaista vastausta, sillä tämä olisi minulle todella tärkeää.

Vastaus:
Taru sormusten herrasta
-trilogian Legolasta näyttelee Orlando Bloom. Hän on syntynyt Englannissa tammikuun 13. päivänä vuonna 1977. Hänen isänsä oli tunnettu poliittinen aktivisti, joka kuitenkin kuoli Orlandon ollessa vasta neljävuotias, joten Orlandon ja hänen siskonsa Samanthan kasvatusvastuu jäi äidille.

Pienestä pitäen Orlando on ollut taiteellinen: hän on harrastanut niin valokuvausta kuin kuvanveistoakin ja hän on aina ollut kiinnostunut kirjallisuudesta ja runoudesta. Yhä enemmän hän alkoi kuitenkin kiinnostua näyttelemisestä, joten 16-vuotiaana Orlando muutti Lontooseen ja liittyi nuorisoteatteriin.

Aluksi hän esiintyi tv-sarjoissa, joista ainakin Midsomerin murhat ja Ponille kyytiä ovat tuttuja Suomen televisiosta, mutta vähitellen hän siirtyi enemmän valkokankaan puolelle ja nousikin tähtinäyttelijäksi Taru sormusten herrasta -elokuvien myötä. Niiden lisäksi hän on näytellyt lukuisissa elokuvissa, joista Johnny Deppin tähdittämät Pirates of the Caribbean -leffat ovat varmasti tunnetuimmat.

Kommentit

Oma kommentti