Tietoa The Baby Sitters Club -kirjasarjasta

Rakastan Ann M. Martinin kirjoittamaa The Baby-Sitters Club -kirjasarjaa! Tiedätkö, onko sarjaan tulossa lisää suomennoksia? Onko Ann M. Martin kirjoittanut muitakin kirjoja? Entä saako mistään Suomen kirjastoista enää The Baby-Sitters Club -elokuvaa? Eikös se elokuva ole tehty vuonna 1995? Olen vuosia halunnut vastausta näihin kysymyksiin, joten olen ikuisesti kiitollinen, jos vastaat!

Vastaus:
Amerikkalaisen Ann M. Martinin luoma The Baby-Sitters Club -kirjasarja koostuu 131 osasta, joista 24 on suomennettu, viimeisin vuonna 2005. Jatkosta Välkky ei tiedä, mutta ainakaan tänä syksynä ei ole tulossa uutta suomenkielistä osaa. Englanniksi tänä vuonna on ilmestynyt osa, jossa kerrotaan ajasta ennen Baby-Sitters Clubia.

Itse sarjan kirjoittamisen Martin lopetti jo vuonna 2000, jonka jälkeen hän on kirjoittanut yksittäisiä romaaneja sarjan sijaan. Samoihin aikoihin kun Baby-Sitters Club -sarja ilmestyi, kirjoitti Ann M. Martin myös Baby-Sitters Little Sister -nimistä sarjaa.

Kysyjä muistaa aivan oikein, sillä Melanie Mayron ohjasi elokuvan kirjasarjan pohjalta vuonna 1995. Leffan nimi on The Baby-SittersClub, ja sitä löytyy ainakin pääkaupunkiseudun kirjastoista. Kannattaa käyttää oman paikkakunnan kirjaston nettihakua tai sitten voi mennä paikanpäälle kysymään, kuuluuko elokuva kirjaston valikoimiin.

Kommentit

Oma kommentti