Tubettajat Leevi ja Tiitus haluavat viihdyttää: ”Teemme videoillamme aina jotain hävettävää”

Leevi ja Tiitus innostuivat perustamaan oman tubekanavan idoleittensa Nikon ja Santun rohkaisemina.

Leevi Ikävalko, 12, ja Tiitus Kairtamo, 13, eivät pelkää heittäytyä. Suosituksi nousseella tubekanavallaan he saattavat esimerkiksi kirjoittaa naapurille rakkauskirjeitä, esittää nukkuvaa huonekaluliikkeen sängyssä tai ahmia kilpaa jäätelöä.

– Joka kerta jokin videolla tekemämme asia hävettää. Mutta seuraajat rakastavat, kun teemme erikoisia asioita, pojat nauravat.

Vaikka kaksikolla on jo mielessään pitkä lista omiakin video­ideoita, kuuntelevat he mielellään myös seuraajiensa ehdotuksia.

– Hurjinta, mitä olemme videota varten tehneet, oli vaatteet päällä järveen hyppääminen. Sellaista ei muuten vaan viitsisi tehdä.

Suosio yllätti

Vähän yli vuosi sitten pojat tutustuivat Niko Meuroseen ja Santeri Hänniseen, joiden NikojaSanttu-kanavalla on yli 270 000 tilaajaa.

– Tapasimme Nikon ja Santun eräässä pelitapahtumassa. Pian he jo ehdottivat meille yhteisen videon kuvaamista, sillä he olivat löytäneet meistä mini-Nikon ja mini-Santun.

Samoihin aikoihin Leevi ja Tiitus perustivat oman kanavansa, joka sai lähes 10 000 tilaajaa heti alussa, jolloin Niko ja Santtu esittelivät videollaan miniversionsa.

– Se tuntui uskomattomalta. Tilaajia tuli koko ajan lisää. Muistan, kun koulussa yksien portaiden kiipeämisen aikana saimme 14 uutta tilaajaa, Tiitus muistelee.

Nyt tilaajia on jo liki 30 000.

– Seuraajamme ovat mahtavia tyyppejä. Ilman heitä ei olisi meidän kanavaakaan, Leevi tietää.

Pojat suunnittelevat ja kuvaavat videonsa yhteistyössä. Välillä työn tiimellyksessä syntyy kinaa.

– Kun on kaksi luovaa ihmistä, erimielisyyksiä tulee välillä. Silloin vanhempamme auttavat meitä asian selvittämisessä. Osaamme myös pyytää toisiltamme anteeksi, Tiitus kertoo.

Kummankin vanhemmat ovat alusta asti suhtautuneet videoiden tekemiseen kannustavasti.

– Meillä on yhteinen Whatsapp-ryhmä, jossa jaamme videot vanhemmillemme ennen kuin julkaisemme ne, Leevi kertoo.

Omat miniversiot

Suomen teatteriopistossa näyttelemistä harrastaville pojille on kertynyt kokemusta kameran edessä esiintymisestä muutenkin kuin tubevideoiden kautta.

Leevi nähtiin viime syksynä telkkarissa Huuma-ohjelman pikkujuontajana, minkä lisäksi hän on esiintynyt mainoksissa. Myös Tiitus on tuttu mainoskasvo. Tänä vuonna hänet voi bongata myös sivuroolista Sihja-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa myöhemmin syksyllä.

Molemmat pojat tunnustavat haaveilevansa näyttelijän urasta.

– Haluaisin päästä näyttelemään Salatut elämät -sarjaan, Leevi unelmoi Tiituksen myötäillessä vieressä.

Pojat toivovat myös, että voisivat jatkaa Youtube-videoiden tekemistä vielä aikuisinakin.

– Olisi siistiä, jos meillä olisi silloin omat mini-Leevi ja mini-Tiitus, he suunnittelevat.

– Niko ja Santtu ovat tuoneet elämäämme paljon hyvää, joten olisi ihanaa, jos jonain päivänä me voisimme tehdä joillekin saman!

Juttu on julkaistu Koululaisessa 8/20.

Leevi Ikävalko ja Tiitus Kairtamo

Keitä: Tubettajia ja näyttelijöitä.

Mistä: Tampereelta.

Youtube: Leevi ja Tiitus

Instagram: leevijatiitus

Tiktok: leevijatiitus

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti