Piirrä unelmien kansi -kisan voittajatyö voisi olla oikean kirjan kansikuva

Unelmien kansi -piirustuskilpailu on ratkennut. Minkä kirjan sinä haluaisit lukea?

Koululaisen ja Lukuloman piirustuskilpailussa tehtävänantona oli piirtää unelmien kansi kirjalle. Toimitukseen saapui kymmeniä kisatöitä, ja voittajien valinta oli hankalaa kansien ollessa toinen toistaan hienompia.

Tässä kuitenkin raadin valitsemat kolme parasta työtä, joista kunkin tekijä palkitaan kirjakassilla täynnä uutuusteoksia. Kilpailuraatiin kuuluivat hankekoordinaattori Helmi Kalaja Lastenkirjainstituutista, myynti- ja markkinointipäällikkö Outi Kitti Gaudeamukselta ja viestintäpäällikkö Sanna-Maaria Tornivaara Suomen Kustannusyhdistykseltä. Paljon onnea Unelmien kansi -kisan voittajille!

1. palkinto piirrä unelmien kirjan kansi, kuvassa Solja Ilvosen voittajatyö

Solja Ilvosen työ Yöntuli on raadin mukaan lähes toteuttamiskelpoinen oikean kirjan kansikuvana.

1. palkinto Unelmien kansi -kilpailussa: Solja Ilvonen: Yöntuli

Raadin perustelut: ”Rohkeat, taidokkaasti toteutetut värit vangitsevat katseen, ja kansikuvan kaunis violetti sävy erottuu edukseen. Sympaattiset eläinhahmot nousevat hienosti esille tummaa taustaa vasten, ja myös metsän murretut sävyt toimivat. Hännästä lähtevä revontuliefekti on toteutettu upeasti. Työ on lähes sellaisenaan toteuttamiskelpoinen oikean kirjan kansikuvana.”

Helmi Brigattin työssä on käytetty hienosti erilaisia tekniikoita.

2. palkinto: Helmi Brigatti: Lotta ja harmaa sateenkaari

Raadin perustelut: ”Työssä on kauniit värit ja mielenkiintoinen asettelu, tilaa on hyödynnetty hyvin. Puiden väreissä melkein näkee niihin paistavan ilta-auringon. Toteutuksessa on käytetty monipuolisesti eri tekniikoita. Kuvassa yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla runsas, värikäs maisema ja tarkasti piirretty henkilöhahmo. Hahmon sininen sävy korostaa sen alakuloista ilmettä.”

Maan alta ilmaantuva lurjus on kiinnostava yksityiskohta Kiira Hurskaisen työssä.

3. palkinto: Kiira Hurskainen: Tarujen aarteet ja ensimmäinen aarre

Raadin perustelut: ”Ilmava ja vaalea kokonaisuus, jossa on kauniit, murretut sävyt. Yksityiskohdat, kuten arkku, avain ja kartta, herättävät uteliaisuuden. Tytön punainen mekko johtaa katseen päähenkilöön ja aarrearkkuun. Hahmon asennossa on aitoa liikettä ja dynamiikkaa. Maan alta ilmaantuvan lurjuksen huomaa vasta hieman myöhemmin, ja se herättää kiinnostuksen heittäytyä kannen lupaamaan seikkailuun.”

Lue lisää: Lukuhirmu Hertta jakaa kirjavinkkejä – ”Tuntuu kivalta, että suosituksistani on hyötyä”

Juttu on julkaistu Koululainen 10/2022 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti