Viikon urheilija: Patrik Laine

Patrik Laineella on nuoresta iästään huolimatta taustallaan pitkä lätkähistoria. Tutustu NHL-pelaajaan ja ryhdy faniksi!

Patrik Laine on noussut suomalaisten suosikkiurheilijoiden kärkeen viimeistään viime vuoden aikana. Koululainen ennustaa, että 18-vuotiaasta superlahjakkuudesta tullaan kuulemaan vielä paljon. Listasimme viisi syytä fanittaa jääkiekkoilijaa.

1. Nuori lahjakkuus

Vasta 18-vuotias Patrik Laine on jo nyt saavuttanut urallaan sellaisia merkkipaaluja, että heikompia hirvittää. Tamperelaislähtöinen Patrik aloitti jääkiekkoilun jo 4-vuotiaana Tampereen Ilveksessä, josta siirtyi kuitenkin pian kilpailevaan joukkueeseen Tapparaan.

17-vuotiaana lähes kaksimetrisestä Patrikista tuli SM-liigan historian toiseksi nuorin kypärätempun tekijä, jääden kakkoseksi vain Tuomo Ruudulle. Saman tittelin suomalaispelaaja ansaitsi tänä vuonna myös NHL:ssä. Maalintekijä on myös nuorin koskaan Jari Kurri -palkinnolla huomioitu pelaaja, nuorin MM-kisoissa Suomea edustanut pelaaja sekä kaikkien aikojen nuorimpana MM-turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu jääkiekkoilija.

2. Tampereen oma poika

Patrik Laine muutti NHL-uransa perässä Yhdysvaltojen Winnipegiin, mutta me suomalaiset tunnemme hänet yhä tamperelaisena. Tampereella jääkiekkokansa jakautuu kahtia: Tapparan ja Ilveksen kannattajiin. Patrik on pelannut molemmissa seuroissa, joskin Ilveksessä vierailu jäi lyhyeksi.

Jääkiekkoilija on kertonut Aamulehdelle kaipaavansa Tampereelta erityisesti Kaupinojan saunaa. Onneksi kotiruokia ei tarvitse ikävöidä, sillä Patrik otti äitinsä mukaan rapakon taakse.

3. Unelmien toteuttaja

Patrik Laine on noussut tamperelaisesta jääkiekkojuniorista NHL:ään paitsi rytinällä, myös todella tyylikkäästi. Hänet varattiin Winnipeg Jetsiin koko varaustilaisuuden toisena pelaajana, mikä tarkoittaa, että Patrik on Kari Lehtosen ja Aleksander Barkovin kanssa jaetulla ykkössijalla kaikkien aikojen pienimmällä numerolla NHL:ään varattuna suomalaisena.

Laine todisti ansainneensa paikkansa jo ensimmäisellä kaudella tekemällä kaksi kypärätemppua, eli laukomalla kolme maalia saman ottelun aikana.

Winnipeg Jetsin videolta voit todistaa Patrikin ensimmäistä kypärätemppua NHL:ssä:

4. Palkittu pelaaja

2016 oli kiistatta Patrikille varsinainen supervuosi, eikä se jäänyt keneltäkään huomaamatta. Urheilija juhli vuosi sitten tammikuussa nuorten maailmanmestaruutta, keväällä SM-kultaa Tapparan riveissä sekä Leijonien kanssa MM-hopeaa.

Urheilutoimittajainliitto valitsi Laineen vuoden 2016 jääkiekkoilijaksi, kun taas Urheilugaalassa pelaaja valittiin vuoden läpimurroksi sekä nuoreksi urheilijaksi.

5. Sydän paikallaan

Patrik nousi hiljattain uutisaiheeksi huomioituaan ikimuistoisella tavalla 8 vuotta täyttävää faniaan. Nuori Lucas Bydak oli päättänyt lähestyä idoliaan kirjeitse ja kutsua suomalaispelaajan syntymäpäivilleen.

Laine oli syntymäpäivän aikaan pelaamassa, mutta yllätti pojan vierailemalla tämän luona myöhemmin. Patrik lahjoitti fanilleen nimmarilla ja onnitteluilla varustetun ihailijakuvan itsestään sekä pussillisen dumle-karkkeja.

Tätä päivää Lucas ei takuulla unohda!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti