Miten voin editoida elokuvaa?

Olen todella kiinnostunut elokuvan tekemisestä. Lähinnä ohjaus, kuvaus ja käsikirjoitus ovat juttujani. Päätin nyt sitten säästää videokameraan. Minua mietityttää, miten videoihin voi lisätä jälkeenpäin ääniä ja musiikkia taustalle. Miten niitä pätkiä voi järjestellä kokonaiseksi elokuvaksi? Onko jotain todella selkeää sivustoa, josta voisi lukea? Olen aika huono näissä tekniikka-asioissa, mutta kiinnostunut. Kiitos, jos vastaat, niin pääsisin toteuttamaan unelmaani.
Minä 13-v

Vastaus: Elokuvaa tehdessä kuvaamisen jälkeen alkaa jälkikäsittelyvaihe, jolloin kuvatuista pätkistä valitaan sopivat, jotka yhdistellään kokonaiseksi elokuvaksi. Tätä kutsutaan leikkaamiseksi tai editoinniksi.
Jälkikäsittelyyn kuuluu kuvankäsittelyn lisäksi äänieditointia. Tässä vaiheessa elokuvaan voidaan lisätä tehosteääniä ja musiikkia.
Yleensä elokuvan tekemisessä on mukana paljon ammattilaisia: jälkikäsittelyssä osa ammattilaisista keskittyy kuvan leikkaamiseen, kun taas toiset hoitavat äänityöt. Amatöörielokuvat valmistuvat yleensä pienemmällä porukalla. Sama henkilö voi vastata niin käsikirjoittamisesta, ohjaamisesta, kuvaamisesta kuin editoinnistakin.
Elokuvan editointia voi harjoitella kotitietokoneella. Uusimmissa Windows-versioissa sekä Mac:ssä on elokuvien leikkausohjelma. Kannattaa siis etsiä netistä ohjeita tai lainata kirjastosta kirja editoinnin perusteista. Perustoiminnot ovat yleensä aika helppoja, joten alkuun pääsee vaivatta, ja taitojen karttuessa leikkausvaiheessa voi lisäillä elokuvaan muun muassa tehosteääniä ja -kuvia.
Hyvää tietoa omien elokuvien tekemisestä löytyy osoitteesta kaikkikuvaa.fi.

Kommentit

Oma kommentti