Askarrellaan ilmoitustaulu ja säilytysrasia

Mangafanin huone koristuu sarjakuvilla tuunatulla ilmoitustaululla ja säilytyspurkilla.

Askarrellaan ilmoitustaulu ja säilytyspurkki

Ilmoitustaulu

Tarvikkeet: maalauspohja, askartelumaalia, servietti- eli decoupagelakkaa, valitsemiasi kuvia koristeluun, nastoja sekä kuminauhaa tai lycralankaa.

Tee näin: Maalaa canvaspohja askartelumaalilla ja anna kuivua hyvin. (Kuvan pohja on maalattu hopeanhohtoisella maalilla.) Leikkaa valitsemasi kuvat ja sommittele ne taulun päälle. Jos käytät sarjakuvia, ota sarjakuvasta kopio, jota käytät askarteluun, sillä lakkakäsittely saa kuvat kuultamaan läpi huokoisesta paperista. Levitä lakkaa taulupohjan päälle ja asettele kuvat varovasti lakan päälle. Tasoita ilmakuplat pois sormin silittämällä kuvan keskeltä kohti reunoja. Kun lakka on hiukan kuivunut (10–15 min.), levitä lakkaa tasaisesti myös kuvien päälle. Anna taulun kuivua hyvin. Kiinnitä taulun takapuolelle puukehykseen nastoja ja pujottele kuminauha niin, että taulun päälle muodostuu ruudukko. Älä pingota kuminauhaa kovin tiukalle, mutta kuitenkin niin, että se on napakka. Kiinnitä ilmoitustaulu seinälle.

Säilytyslaatikko

Tarvikkeet: vanerilaatikko (myös mm. lasipurkit ja pahvilaatikot käyvät), askartelumaalia, servietti- eli decoupagelakkaa ja
valitsemiasi kuvia koristeluun.

Tee näin: Maalaa laatikko (mallina käytetty vanerirasiaa) askartelumaalilla ja anna kuivua hyvin. Leikkaa haluamasi kuvat ja sommittele ne laatikon pintaan. Levitä lakkaa rasian pintaan ja asettele kuvat varovasti lakan päälle. Tasoita ilmakuplat pois sormin silittämällä kuvan keskeltä reunoja kohti. Kun lakka on hiukan kuivunut (10–15 min.), levitä lakkaa tasaisesti myös kuvien päälle. Anna laatikon kuivua hyvin.

Askarrellaan ilmoitustaulu ja säilytyspurkki, tarvikkeet

Askartelukilpailu

Koristele ilmoitustaulu tai säilytyspurkki näiden ohjeiden avulla ja lähetä siitä kuva syyskuun loppuun mennessä. Kaikki kuvan lähettäneet osallistuvat tuotepalkintojen arvontaan. Lähetä kuvasi os. Yhtyneet Kuvalehdet Oy, Koululainen / Askartelu, 00002 Kuvalehdet tai comics@kuvalehdet.fi. Kirjoita viestikenttään ”askartelu”.

Heinäkuun askartelukisassa Tiimarin tuotepaketin voittivat Kaarina T., Järvenpää; Tiina S., Pori ja Vilma V., Kausala.

Suunnittelu ja toteutus: Tiimari Kuvat: Piia Arnould

Kommentit

Oma kommentti