Hiljaa, hiljaa joulun koira haukahtaa… Eli Masa-koiranpennun jouluvalmistelut

Mikä ihmeen joulu? Koiranpentu Masa ottaa selvää uusimmasta kohupuheenaiheesta.

Olen kuullut juttua, että sellainen asia kuin joulu olisi tulossa. Minä olen vasta 8 kuukautta vanha, eikä minulla ole mitään hajua, mikä se sellainen joulu on. Ensin ilahduin, että meille on tulossa joku uusi ihminen kylään. Tykkään kaikista uusista rapsuttelijoista. Mutta kun höristin korviani ja kuuntelin tarkkaan, käsitin, että olin ymmärtänyt väärin. Nämä faktat olen saanut selville joulusta:

1. Joulu on juhla. Paras puoli joulussa on se, että ihmisillä on silloin lomaa. Mitä useampi perheenjäsen on paikalla, sitä iloisempi minä olen!

2. Jouluna voi saada lahjoja. Isoveljen kanssa kirjoitettiin minulle toivelahjalista. Sen voit lukea tuosta vierestä.

3. Jotta jouluna saisi lahjoja, pitää olla kiltti. Tuhmaa on kuulemma toisille koirille räyhääminen kadulla sekä tiskirättien kähveltäminen ja repiminen.

Masa-koira ja kuusenkoristenauha

Jouluna kuusi koristellaan tällaisilla ihanilla leluilla!

Masa-koira ja kuusenkoristepöllö

4. Jouluna meille tunkeutuu joku ihmeen joulupukki. Syntymäkodissani oli kyllä vuohia, mutta niitä pidettiin ulkona aitauksessa. Minusta on vähän hermostuttava ajatus, että meille päästetään pukki sisälle tänne kotiin. Ainakaan se ei saa nukkua minun tyynylläni!

5. Jouluna monissa kodeissa kuulemma syödään kinkkua. Tämä sopii minulle erinomaisesti, sillä kinkku on paljon herkullisempaa kuin kuivatut possunkorvat, jotka ovat kyllä nekin ihan hyviä.

6. Ennen joulua lähetellään joulukortteja. Me koirathan lähetämme terveisiä pissimällä tienvierille. Sieltä me nuuskimme, kuka on kulkenut missäkin ja mitä kavereille kuuluu. Minä en ole vielä kauhean hyvä pissiterveisten lähettäjä, kun olen niin nuori, etten vielä nosta koipea kuten mieskoirat. Teen kuitenkin parhaani jouluterveisten lähettämisessä.

7. Joulun alla tontut kurkkivat ikkunoista. Täytyykin varoittaa perhettä kumealla haukulla oudoista hiippareista! Grrr!

Varokaa vain, tontut!

8. Jouluna lauletaan joululauluja. Tämä on minun lempparini: ”Vain luunvalkeata joulua…”

Muutamista epäkohdista (joulupukki ja tontut) huolimatta joulu kuulostaa ihan kivalta juhlalta. Hau-hau-hauskaa joulua teillekin!

Lue lisää Masa-juttuja täältä!

Lähetä Masalle postia

Masalle voi lähettää postia ja kysymyksiä alla olevalla lomakkeella ja postitse: Otavamedia, Koululainen/Masa, 00002 Helsinki.

  • palautetta lehdestäpalautetta verkkopalvelustajuttutoiveenkysymyksen Helppiksellekysymyksen Isosiskolleoman testinpalautetta tilaajapalveluunpostia lukijoiden sivulletiedekysymyksensarjakuvan
  • Max. tiedoston koko: 15 MB.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

document.getElementById( "ak_js_1" ).setAttribute( "value", ( new Date() ).getTime() );

/* = 0;if(!is_postback){return;}var form_content = jQuery(this).contents().find('#gform_wrapper_1');var is_confirmation = jQuery(this).contents().find('#gform_confirmation_wrapper_1').length > 0;var is_redirect = contents.indexOf('gformRedirect(){') >= 0;var is_form = form_content.length > 0 && ! is_redirect && ! is_confirmation;var mt = parseInt(jQuery('html').css('margin-top'), 10) + parseInt(jQuery('body').css('margin-top'), 10) + 100;if(is_form){jQuery('#gform_wrapper_1').html(form_content.html());if(form_content.hasClass('gform_validation_error')){jQuery('#gform_wrapper_1').addClass('gform_validation_error');} else {jQuery('#gform_wrapper_1').removeClass('gform_validation_error');}setTimeout( function() { /* delay the scroll by 50 milliseconds to fix a bug in chrome */ }, 50 );if(window['gformInitDatepicker']) {gformInitDatepicker();}if(window['gformInitPriceFields']) {gformInitPriceFields();}var current_page = jQuery('#gform_source_page_number_1').val();gformInitSpinner( 1, 'https://koululainen.fi/wp-content/plugins/gravityforms/images/spinner.svg', true );jQuery(document).trigger('gform_page_loaded', [1, current_page]);window['gf_submitting_1'] = false;}else if(!is_redirect){var confirmation_content = jQuery(this).contents().find('.GF_AJAX_POSTBACK').html();if(!confirmation_content){confirmation_content = contents;}setTimeout(function(){jQuery('#gform_wrapper_1').replaceWith(confirmation_content);jQuery(document).trigger('gform_confirmation_loaded', [1]);window['gf_submitting_1'] = false;wp.a11y.speak(jQuery('#gform_confirmation_message_1').text());}, 50);}else{jQuery('#gform_1').append(contents);if(window['gformRedirect']) {gformRedirect();}}jQuery(document).trigger('gform_post_render', [1, current_page]);gform.utils.trigger({ event: 'gform/postRender', native: false, data: { formId: 1, currentPage: current_page } });} );} ); /* ]]> */

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti