Tämä matelija ei pelkää näyttää tunteitaan – jemeninkameleontti vaihtaa väriä mielialansa mukaan

Täplikkäänvihreä jemeninkameleontti on naamioitumisen mestari. Suojautumisen lisäksi kameleontti viestii värillään mielialastaan.

Kiehtova kameleontti

Korkeasaaren Hämärätaloon muutti kesäkuussa jemeninkameleonttikoiras, joka oli ennen eläintarhaa ehtinyt elämään lemmikkinä kahdessa eri kodissa. Nyt tarhaan kotiutunut otus viihtyy parhaiten omassa kodissaan limoviikunan oksilla lekotellen ja sumusuihkuista nautiskellen.

Suomumatelijoiden lahkoon kuuluva jemeninkameleontti on ulkonäöltään ihastuttavan kummallinen. Vihreätäpläinen matelija viestii mielialastaan vaihtamalla väriään kirkkaasta limenvihreästä tummaan oliivinvihreään. Kiukkuisen kameleontin tunnistaa liki mustasta väristä ja pullistuneesta vartalosta.

Lue myös: Korkeasaareen uusia asukkaita: berberiapinat lumen lumoissa

Kameleontti muuttaa väriään mielialansa mukaan.

Vaihtuvan värityksen lisäksi kameleontin ruumiinrakenne on lehdenmuotoinen, ja mulkosilmät kääntyvät huimat 360 astetta – otus voi siis katsoa eri suuntiin yhtä aikaa!

Kameleontin jalat ovat oivat kiipeilyä ja oksiin tarttumista varten, ja viidentenä jalkana eläin käyttää vielä tarttumahäntäänsä. Saalishyönteiset puolestaan napataan talteen supernopealla kielellä.

Katso video vekkulista jemeninkameleontista alta:

Lähde: Korkeasaari

Lue myös:
Sähköankeriaan joulu: Raipe sytyttää itse valot joulukuuseensa!
Kenzo löysi kodin eläinsuojeluyhdistyksestä – näin sinäkin voit auttaa

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti