Korkeasaareen uusia asukkaita – berberiapinat lumen lumoissa

Korkeasaaren eläintarha on saanut uusia karvaisia asukkaita. Kuuden berberiapinan lauma on tutustunut viime päivinä paitsi uuteen kotiinsa, myös toiseen uuteen asiaan: lumeen.

Korkeasaaren uudet berberiapinat saapuivat eläintarhaan hollantilaisesta kädellisten pelastuskeskuksesta. Apinat ovatkin joutuneet kokemaan kovia elämänsä aikana esimerkiksi laittomina lemmikkeinä ahtaissa oloissa. 

Apinat ovat olleet toisilleen ennestään vieraita, mutta nyt niitä on totutettu laumaksi. Laumasta löytyy tietysti myös johtaja.

Lue myös: Gibraltarin berberiapinat – Apinoiden valtakunta vuorilla
Lue myös: Meritursas ja muut eläimet halloween-hulinoissa – katso kuvat!

berberiapinat-korkeasaari-2

Korkeasaaressa apinat ovat päässeet tutustumaan uuteen kotiinsa, Apinalinnaan, sekä sen ulkotarhaan ja kiipeilypuihin. Uudet tilanteet ovat jännittäviä apinoillekin, eivätkä ihan kaikki laumasta ole vielä uskaltaneet tutustua ulkotiloihinsa.

Lumi on näille apinoille uusi tuttavuus, mutta berberiapinat lajina ovat kyllä tottuneet talviseen maisemaan Marokon vuoristoissa.

Berberiapina on erittäin uhanalainen laji, jota tavataan Marokon ja Pohjois-Algerian viileissä vuoristometsissä. Suurin uhka luonnonvaraisille berberiapinoille on laiton eläinkauppa.

Katso video, jossa apinat tutustuvat uuteen kotiinsa:

Lähde ja kuvat: Korkeasaari

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti