Korkeasaaren villieläinsairaalassa hoivataan kuutteja – katso liikuttavat kuvat

Korkeasaaren villieläinsairaalassa on suoranaista ruuhkaa kuuteista. Sairaalaan tuodut laihat ja emostaan eksyneet harmaahylkeen poikaset keräilevät nyt voimia ennen luontoon palaamista

Korkeasaaren villieläinsairaalaan on tuotu kevään aikana peräti seitsemän harmaahylkeen poikasta. Pienet kuutit ovat joutuneet erilleen emostaan ja jääneet vaille riittävää rasvapitoista maitoa. Myös nopeasti lähteneet jäät ovat saattaneet vaikuttaa poloisten eksymiseen.

Korkeasaaren villieläinsairaalan orpo kuutti.

Inkoosta löydetty kuutti vahvistuu päivä päivältä Korkeasaaren villieläinsairaalassa.

Ensimmäiset kuutit saapuivat villieläinsairaalaan maaliskuun lopulla Hangosta ja Espoosta. Myöhemmin sairaalaan tuotiin kuutteja myös Paraisilta, Vuosaaren satamasta sekä Inkoon Kopparnäsistä. Seitsemäs kuutti pelastettiin vappuaattona omakotitalon pihasta Raaseporin Åminneforsista.

Korkeasaaren villieläinsairaalan kuutit olivat pahasti alipainoisia.

Kuutit olivat kokeneet kovia ennen pelastumistaan.

Lue myös: Korkeasaaren karhut heräsivät talviuniltaan

Kuutit kesäkuntoon

Kuutit olivat löydettäessä pahasti alipainoisia. Pienimmät olivat alle 10-kiloisia ja valkoisen kuuttikarvan peitossa, eikä niillä ollut kylmässä vedessä kalastamiseen tarvittavaa ihonalaista rasvakerrosta.

Tavoitteena on saada kaikki poikaset kesäkuntoon, eli reilun 30 kilon painoisiksi. Vasta sitten ne voidaan vapauttaa luontoon hylkeidensuojelualueelle. Kuutteja on ruokittu letkun kautta rasvaisella kalamössöllä, kunnes kala on alkanut kunnolla maistua.

Korkeasaaren kuutit siirtyvät letkuruokinnasta hiljalleen kalastamiseen.

Vahvistuneet kuutit palautetaan luontoon hylkeidensuojelualueelle.

Osa kuuteista oli myös haavoittunut hukkaretkiensä aikana, ja neljää kuuteista onkin lääkitty haavojen vuoksi. Hylkeet voivat loukkaantua veneiden potkureista tai esimerkiksi merikotkan kohdatessaan. Villieläinsairaalassa kuutit ovat onneksi hyvässä hoidossa.

Lue myös: Korkeasaaren eläinlääkäri saa hoitaa villieläimiä

Kurkkaa kuutteja videolta!

Lähde: Korkeasaari

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti