Kuonot kohti joulua!

Koululainen kuulosteli aistit valppaana eläinten tunnelmia ja mietteitä joulun alla. Arvaatko mistä alkaa koiran joulu tai millainen on lampaan lämpöinen lahja? Entä miltä mahtaa kuulostaa marsujen joulupolkka?

Mistä alkaa 
koiran joulu?

koira-joulu

Minä, valkoinenpaimenkoira Tuisku, tiedän ihan tarkalleen mistä joulu alkaa. Joulu alkaa aina kuonon päästä! Kun talven ensimmäinen lumihiutale leijailee pehmeästi kuononi päähän, tunnen nenälläni joulun. Se on viileän hellä ja sulaa hitaan varmasti suoraan sydämeeni.

Teen heti lauman lumienkeleitä ja pyörähtelen valkean turkkini vitivalkoiseksi. Olen korvista hännänpäähän silkkaa riemua! Miten pieniä ovat suuren ilon asiat – ne täytyy vain osata haistaa!

Kuono täynnä lumitähtiä ja -hiutaleita tiedän, mikä on lempilajini. Ahkion vetäminen sopii minulle kuin joulupukin porolle. Kun omat vetovaljaani otetaan esille, olen täynnä vauhtia ja lumipyryä. Olethan valmiina joulu, sillä täältä tulee Tuisku!

Jaksan kuljettaa lahjoja ja lapsia vaikka kuinka paljon. Petteri Punakuonona laukkaan ahkion edessä pitkin polkuja ja peltoja, yli valkoisten nietosten! Koiransydämestäni kumpuava riemu saa hetkessä omille ihmisilleni lämpimän hymyn huulille. Joulumieli on täällä!

Testaa myös: Mikä eläin olisit?

Villaenkelien joululahja

lammas-joulu

Pihatossa, pehmeän lämpimällä olkipatjalla, me lampaat lepäämme lempeästi yhdessä. Lähellä ystävää on hyvä olla. Lumisella laitumella kuulostelemme luonnon ääniä.

Lähestyvästä joulusta kuiskii orava talviturkissaan. Poniystäviemme pörröisiä korvia koristavat kevyet lumihiutaleet. Iltaisen tähtitaivaan alla olemme kuin lauma villaisia enkeleitä, täynnä hyvää tahtoa.

Joulun alla minä, Iines, olen yhtä hellyydenkipeä kuin aina. Jos tulet luoksemme pihattoon, hiivin viereesi varkain kuin ujo tonttu. Salaa toivon, että kyykistyt rauhassa alas ja annat ajan pysähtyä. Silloin nojaan koko villavalla lämmölläni luottavaisesti sinua vasten.

Silitä lempeästi poskea. Paijaa hellästi leuan alta. Painan posken poskea vasten. Hengitetään hetki joulun tunnelmaa. Kahdeksan lampaan ympäröimänä, kuudentoista korvanpään liikkuessa vilkkaasti, saatatkin jo melkein kuulla jotakin heleää. Ehkä jo tonttujen kulkusten kilinää? Parasta mitä tiedämme, on lahjoittaa joulun taikaa. Lämpöä ja aikaa!

Lue myös: Tee itse joulunamit eläimille

Marsujen joulupolkka

marsu-tontut-joulu-2

On kiirettä, helskettä, aikuisten melskettä keskellä siivousten. Ja hupsis tupsis, Nisset ja Nasset, paistuvat uunissa tuoksuen. Silloin polkassa nousevat marsujen käpälät ja tassut. Hei, isä, äiti, sekä mummu ja vaari, marsut pienet on vaarassa jäädä alle!

Huh, pimpeli ja pompeli, onneksi lapset marsuille tonttulakkeja ompeli. Purutkin vaihtoi, puppeli jupsis! Nyt kaikki vain laumaan, leikkiä lyömään ja porkkanoita syömään kel joulun mieli on!

Myös koirat ja kissa on paikalle saapuneet. On käpäliä, tassuja, iloisia, hassuja, häntiä vilisten.

Kas, kohta on joulu, ja pian loppuu koulu, ja kohta on joulu jo. Ja marsut sekä kodin väki juhlii, kun on rauha taas!

Nyt valmiina heinillä jouluiset jyvät ja herkut on, ja marsut saapuu piiloistansa joulun viettohon. Ja hupsis tupsis, puputus ja rouske, puppeli jupsis! Herkkua täynnä on posket ja massut. Nyt mukaan kaikki käpälät ja tassut. Ja kaikki vaan laumaan leikkiä lyömään ja sovussa syömään kun joulu on! Hyvää joulua!

Lue myös: Korkeasaareen uusia asukkaita – berberiapinat lumen lumoissa

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti