Kenzo löysi kodin eläinsuojeluyhdistyksestä – näin sinäkin voit auttaa

Nykyään Kenzo on lapsirakas laumasielu, mutta aina näin ei ole ollut.

Kenzo on koira, jolla on taustallaan rankka tarina. Kenzo päätyi Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin jo pentuna hankalista olosuhteista.

Eläinsuojeluyhdistys ryhtyi oitis metsästämään Kenzolle uutta kotia, mutta ensin oli keskityttävä pennun peruskoulutukseen, joka oli retuperällä.

Kotia Kenzolle ei löytynyt ensimmäisestä eikä edes toisesta sijoituspaikasta. Vuonna 2010 onni kuitenkin vihdoin osui kovia kokeneen koiran kohdalle, kun Kenzo päätyi nykyiseen perheeseensä. Kenzon emäntä ja isäntä olivat päättäneet tarjota koiralle pysyvän kodin, jossa saattoi rauhassa opetella talon tavoille.

kenzo_koululainen

Omistajien hellässä huomassa kurittomasta karvakaverista onkin kasvanut mitä tottelevaisin koira, joka hallitsee peräti 20 käskyä! Edes vanha inhokki, kynsienleikkuu, ei raivostuta enää entiseen tapaan, ja kävely hoituu kauniisti hihnassa ilman karkailuyrityksiä.

Kenzo ehti kodissaan tottua olemaan omistajiensa viimeisen päälle hellitty karvalapsi, kunnes perhe kasvoi kahdella ihmisvauvalla. Siinä riitti Kenzolla sulateltavaa, mutta pian hän otti lapset osaksi laumaa. Ennen lapsia vältellyt koira on nykyään naapurin lastenkin suosikkilenkkitoveri.

Niin hyvin kuin Kenzo lasten kanssa viihtyykin, on yksi harrastus silti ylitse muiden. Mikään ei vedä vertoja kalareissuille isännän kanssa. Meri tai järvi sekä virveli ovat lyömätön yhdistelmä.

Lähde: HESY

Miten minä voin auttaa?

Avuliaiden ihmisten avulla Kenzo päätyi kurjista olosuhteista kotiin, jossa se on saanut kasvaa korvaamattomaksi ystäväksi. Joulun alla onkin hyvä miettiä, mitä voisi itse tehdä muiden auttamiseksi.

Avun ei tarvitse olla iso. Voisitko ehkä kerätä naapurustosta vanhoja pyyhkeitä tai lakanoita eläinsuojeluyhdistykselle tai tipauttaa osan viikkorahastasi keräyslippaaseen? Juttele yhdessä vanhempiesi kanssa siitä, miten voisitte yhdessä tehdä jonkun joulusta iloisemman.

Ystävää voi esimerkiksi muistaa jouluna HESY:n seinäkalenterilla, jolla rahoitetaan myös Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen toimintaa. Kalenterista löytyy Kenzon kaltaisten yhdistyksen pelastamien eläinten tarinoita sekä tietysti suloisia kuvia.

Vinkkejä lahjoituskohteista

HESY tai muu eläinsuojeluyhdistys
Kenelle?
Kodittomille eläimille
Mitä lahjoittaa?
Rahaa keräyksiin
Vanhoja lakanoita tai pyyhkeitä
Vaatteita ja käyttötavaraa

Kirkon ulkomaanapu
Kenelle?
Kehitysmaihin
Mitä lahjoittaa?
Pyydä joululahjaksi vuohi, koulupuku tai opettaja kehitysmaan lapselle.

Pelastusarmeija
Kenelle?
Vähävaraisille ja yksinäisille
Mitä lahjoittaa?
Pudota kolikko joulupataan kaupungilla tai osallistukaa vanhempien kanssa nettipataan.

HOPE
Kenelle?
Vähävaraisille perheille ja lapsille
Mitä lahjoittaa?
Hyväkuntoisia vaatteita tai leluja
Rahaa keräykseen

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti