Uuden jääkarhunpennun isoveli Ranzo oli pentuna näin suloinen otus.

Jääkarhunpentu syntyi Ranuan eläinpuistossa – katso myös video

Ranuan eläinpuiston jääkarhut Manasse ja Venus saivat marraskuussa pennun. Tarhaoloissa jääkarhujen perheenlisäys on erittäin harvinaista, joten pennun syntymä oli lyömätön joululahja koko eläinpuiston väelle.

Ranuan eläinpuistossa elettiin loppuvuodesta jännittäviä aikoja. Puistoon syntyi marraskuun lopulla kaksi jääkarhupienokaista, joista toinen ei kuitenkaan valitettavasti selvinnyt. Venus-emon hoivattavaksi jäi yksi valkoinen karvapallo.

Pennuista onnekkaampi tupsahti maailmaan ja Ranuan eläinpuistoon painaen vaivaiset puoli kiloa. Kuluneiden viikkojen aikana eläin on emonsa huolenpidolla pulskistunut jo 2–3-kiloiseksi nalleksi.

Muutaman kuukauden ikäisenä jääkarhunpentu pääsee ensimmäisen kerran ulkoilemaan emonsa kanssa, ja silloin sen oletetaan painavan lähemmäs kymmenen kiloa. Karhu kasvaa huimaa vauhtia saavuttaakseen aikuisen jääkarhun kunnioitettavan monen sadan kilon painon.

Ranzo oli ensimmäinen Suomessa syntynyt ja selvinnyt jääkarhunpentu.

Venus-emo saa pian opettaa jo toista pentua jääkarhujen tavoille.

Emolle ja pennulle on taattu Ranualla oma rauha, mutta karhuja seurataan tiiviisti nauhoittavien valvontakameroiden sekä mikrofonien avulla. Videoinnin avulla varmistetaan karhujen hyvinvointi, mutta saadaan lisäksi tärkeää tietoa niiden käyttäytymisestä ja pennun kehityksestä.

27-vuotiaalla Manassella ja 12-vuotiaalla Venuksella on ennestään jo yksi aikuiseksi ehtinyt pentu, Ranzo, joka on tuttu myös Koululaisen sivuilta. 5-vuotias Ranzo elää nykyään Wienin eläintarhassa.

Katso videolta, miten Venus köllii vastasyntyneidensä kanssa.


Manassesta ja Venuksesta voit lukea lisää Koululaisesta 16/2016.

Lue lisää: Sähköankerias Raipe sytyttää itse valot joulukuuseensa!
Lue lisää: Korkeasaaren berberiapinat lumen lumoissa

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti