Symppikset minihevoset Midi, Apollo ja Mixu

Kolme suloista minihevosta saavat ohikulkijoiden päät kääntymään ja seuraamaan niiden touhuja. Mikäs kolmikko tämä oikein on?

Kolme ihastuttavaa minihevosta nauttii elämästään alkukesän helteisenä päivänä melkein Helsingin keskustassa Annalan tallilla. Kooltaan pieniä shettiksiä muistuttavat minihevoset ovat todella söpöjä. Porukan vanhin on vajaa 30-vuotias Midi, joka tepastelee paikalle suihkunraikkaana.

– Kaveri oli piehtaroinut itsensä maassa ennen kuvauksia niin kuraiseksi, että ei ollut muuta mahdollisuutta kuin tulla suihkun kautta, kertoo omistaja Viola Kantola.

Midi tykkää tuoreesta ruohosta, ja se voisi popsia sitä mielin määrin. Vaikka kauraturvalla on ikää jo merkittävästi ja se on puoliksi eläkkeellä, sen selkään pääsevät vielä perheen pienimmät eli 2–4-vuotiaat lapset erilaisissa tapahtumissa tai pienillä leireillä Annalan tallilla.

Minihevoset

Hyvät kaverukset

Annalan tallin kaksi muuta hevosta ovat Apollo ja Mixu, jonka emä Midi on.

– Mixu, jolla nyt on kokonaan valkoinen karva, oli syntyessään yhtä tumma kuin Apollo on nyt. Sen väri muuttui vasta noin vuoden vanhana, kertoo Viola.

Miksu ja Apollo tulevat hyvin juttuun toistensa kanssa: ne juoksentelevat ja leikkivät keskenään aitauksessa. Niillä näyttää olevan tosi hauskaa yhdessä.

Heppojen tavalliseen päivään kuuluu heinän ja puristerehun syömistä aamupalaksi, sitten ulkoilua pihalla, mikäli päivälle ei ole sovittu mitään tapahtumaa. Kolmena iltana viikossa on ratsastustunteja. Iltaheinät syötyään kolmikko painuu unten maille. Kesäisin hevoset saavat olla ulkona myös öisin.

Kolmikon suurta herkkua ovat omenat, porkkanat ja leivänpalat.

– Herkkujen antamista täytyy varsinkin kesäisin säännöstellä, sillä ohikulkevat ihmiset antavat niitä hepoille, vaikka se on ehdottamasti kiellettyä puuhaa, Viola selittää.

minihevoset_8309

Mikä ihmeen minihevonen?

  • Vaikka minihevonen muistuttaa kooltaan shettistä, niin muuta samaa siinä ei olekaan. Minihevosella on hevosen luonne, kaula ja runko.
  • Minihevosiin kuuluvia rotuja ovat amerikkalainen minihevonen, eurooppalainen minihevonen sekä argentiinalainen minihevonen eli falabella.
  • Minihevonen painaa syntyessään noin 8 kg ja on noin 50 cm korkea. Täysikasvuisenakin se on kooltaan korkeintaan 86–97 cm ja painoa sille kertyy 70–100 kg.
  • Minihevosella voivat ratsastaa pienet lapset, joiden paino on alle 30 kg. Lisäksi minihevosen kanssa voi ajaa kärryillä sekä harrastaa valjakkoajoa ja agilitya.
  • Minihevonen on oppivainen ja miellyttämishaluinen ja soveltuu sen takia hyvin seurahevoseksi.

Minihevoset

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti