Elokuun Koululaisessa valmistaudutaan koulunalkuun Tixtuun kanssa

Elokuun Koululaisessa palataan koulunpenkille yhdessä tubettaja Tixtuun kanssa. "Ensimmäinen koulupäivä on vuoden jännittävin."

Elokuun Koululaisessa palataan koulunpenkille! Kun kesäloma loppuu ja uusi kouluvuosi pyörähtää käyntiin, mielessä voi pyöriä monenlaisia ajatuksia. Olipa edessä sitten paluu vanhaan kouluun tuttujen luokkakavereiden ja opettajien kanssa tai uudessa koulussa aloittaminen, vatsanpohjassa tuntuu yleensä ainakin vähän jännitystä. Samaa mieltä on Youtubessa Tixtuu-nimellä tunnettu tubettaja Tito Huovila.

Tänä syksynä toisen vuoden opinnot ammattiopiston media-alan opinnoissa aloittava Tito intoutui haastattelussamme muistelemaan peruskouluaikojaan. Lehdestä selviää, miksi Tito joutui kavereidensa kanssa opettajan pitämään kasvatuskeskusteluun, millä tavoin hänen luokkansa keräsi rahat luokkaretkeä varten ja millaisen vinkin hän haluaa antaa uusille oppilaille.

Monissa kouluissa syksyn liikuntatunneilla kaivetaan varastosta pallot, mailat ja räpylät ja pelataan pesäpalloa. Tiesitkö, että pesis täyttää tänä vuonna jo 100 vuotta? Elokuun lehdessä vieraillaan Kainuussa, jossa Sotkamon Jymyn E-tytöissä pelaavat Minessa Kurkinen ja Fanni Kinnunen opastavat juhlavuotta viettävän kansallislajin saloihin.

Jokaisella on omanlainen tyyli oppia. Toinen painaa tiedot mieleensä muistiinpanoja tekemällä ja toiselle paras tapa oppia on katsoa aiheesta videoita. Kokosimme erilaisia oppimisvinkkejä, joita kokeilemalla voi selvittää, mitkä keinot itsellä toimivat parhaiten. Yksi oppimiseen vaikuttava tekijä on riittävä ja monipuolinen ravinto. Tunneilla jaksamisen kannalta aamupalan syöminen on tärkeää, minkä vuoksi ruokapalstallamme kokataan tällä kertaa herkullisia aamiaisvaihtoehtoja.

Kouluvuosien aikana solmitaan yleensä monia uusia kaverisuhteita, mutta aina ihmissuhteet eivät ole helppoja. Lehdessä pohditaan myös, miten kannattaa toimia, jos tuntee kateutta tai mustasukkaisuutta jotakuta kohtaan. Lehdessä käynnistyy myös tämän vuoden Reilu luokka -kilpailu, jonka säännöt löytyvät täältä.

Jos uuden lukuvuoden kunniaksi tekee mieli hankkia uusia vaatteita, kannattaa suunnata kirpputorikierrokselle! Inspiraatiota oman tyylin löytämiseen voi etsiä vaikkapa elokuun Koululaisen muotijutusta, jonka kaikki upeat kouluvaatteet ovat kirppislöytöjä.

Vaikka koirilla ei ole oppivelvollisuutta, nekin oppivat elämänsä aikana erilaisia temppuja ja muita taitoja. Lehdessä tutustutaan somesta tuttuun kaivurikoira Moskaan, jonka erityistaitoihin kuuluvat muun muassa ihmisten ilahduttaminen ja tassuillaan kaivaminen.

Lukijoidemme toiveesta elokuun Koululaisen julisteissa nähdään maailmaa valloittava Blind Channel. Euroviisujen kautta supersuosioon nousseen yhtyeen lisäksi julisteissa komeilevat BMX-pyöräilijä Fabio Wibmer, näyttelijä Elizabeth Olsen ja söpö kissanpentu.

Koululainen 8/2022 ilmestyy 3.8.2022.

Lue Ronjan vinkit uudessa koulussa aloittamiseen!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti