Halloween-askartelua

Halloween-koristelut sopivat juhliin, mutta piristävä syksyistä mieltä muutenkin!

Lepakko-, hämähäkki- ja kissanaamari

Tarvikkeet: kartonkia, sakset, kynä, tarroja, kimalleliimaa, kuminauhaa ja paperirei’itin.

Halloween Halloween

Leikkaa haluamasi muotoinen naamaripohja kartongista. Koristele naamari kummitus-, kissa- tai lepakkotarroilla. Lisää loppusilaus kimalleliimalla. Voit pursottaa naamariin esimerkiksi hämähäkinseittikuvion. Tee lopuksi reiät naamarin sivuille ja kiinnitä kuminauha solmuilla.

Kummitus- ja hämähäkkimobile

Tarvikkeet: kartonkia, sakset, kynä, liimaa, tarroja ja kimalleliimaa.

Halloween Halloween

Piirrä kummituksen tai hämähäkinseitin kaava paperille. Leikkaa kartongista neljä samanlaista kappaletta. Taita kaikki kappaleet puoliksi keskeltä niin, että ne ovat symmetrisiä keskenään. Liimaa kahden kappaleen sivut toisiinsa kiinni. Jatka, kunnes mobile on valmis. Tee siimasta tai langasta iso lenkki, ja kiinnitä päät liimalla mobilen sisälle taitoskohtaan. Liimaa lopuksi viimeinen pala kiinni ensimmäisen puolikkaaseen, ja mobile on valmis. Koristele mobile tarroilla ja kimalleliimalla. Muotoile mustasta askartelupunoksesta hämähäkki. Tee ensin pallo vartaloksi ja pujota siihen jalat. Kiinnitä hämähäkki mobilen pohjaan kiinni siimalla tai narulla.

Liimahämähäkki

Tarvikkeet: kuumaliimaa tai Erikeeper-liimaa, leivinpaperia ja mustaa hilettä.

Halloween

Tämän mallin tekeminen vaatii aina aikuisen apua, sillä kuumaliima on polttavan kuumaa! Voit korvata kuumaliiman Erikeeper-liimalla, mutta silloin työn täytyy antaa kuivua yön yli ennen irrottamista. Pursota kuumaliimasta leivinpaperin päälle hämähäkin seitti. Anna seitin jäähtyä muutamia minuutteja niin, ettei se ole enää polttavaa. Irrota seitti leivinpaperista. Anna jähmettyä kunnolla. Aseta hämähäkki takaisin leivinpaperin päälle. Pursota hämähäkki lopuksi seitin päälle ja koristele se mustalla hileellä. Anna jäähtyä. Lopuksi irrota seitti ja kiinnitä siihen nauha ripustamista varten.

Suunnittelu ja toteutus: Tiimari Kuvat Seppo Saarentola

Tutustu aikaisempiin askarteluohjeisiin: penaalin tuunaus, laatikkoaskartelu ja ilmoitustaulun tekeminen, koruaskartelu.

Kommentit

Oma kommentti