Helmikuun lehden kannessa lemmikkikisan voittaja Hessu-koira

Uudessa lehdessä tavataan Vuoden lemmikki 2022 -kisan voittanut Hessu, vieraillaan uutisstudiolla, tutustutaan tubettaja Daniel Aholaan ja askarrellaan ystävälle.

Helmikuun Koululainen, kannessa isolla Hessu-koira

Koululaisen järjestämän Vuoden lemmikki 2022 -kilpailun tulokset ovat nyt selvillä. Voittajaksi äänestettiin ylivoimaisesti puolitoistavuotias Hessu-koira, joka on sekoitus villakoiraa ja amerikkalaista rottaterrieriä. Pörröturkkisen Hessun kilpailuun ilmoitti sen emäntä, 11-vuotias Ella Rantanen, joka yllättyi iloisesti, kun hänen lemmikkinsä kruunattiin vuoden lemmikiksi. Helmikuun Koululainen alkaa siis vierailulla Hessun ja Ellan luona. Jutussa kuulemme, mitä kaikkea voittajakoira mielellään puuhailee. Haastattelussa selviää, että Hessu rentoutuu mielellään televisiota katsomalla.

Myös sadat tuhannet suomalaiset istahtavat iltaisin television ääreen katsomaan uutisia. 8-vuotiaat Sakari Korhonen ja Nikolas Malischevskij vierailivat Helsingin Pasilassa Ylen uutistoimituksessa seuraamassa, millainen on uutistenlukija Marjukka Havumäen työpäivä ja miltä uutisstudio näyttää uutistenlukijan silmin. Pojat pääsivät ohjaamoon kokeilemaan itse, miten ohjaajat nappeja painamalla valitsevat, mitä uutisten aikana telkkarissa näkyy.

Iltauutisten yhteydessä kerrotaan myös ajankohtaisista urheilu-uutisista. 11-vuotias tamperelainen Kasper Huhti harrastaa alppihiihtoa, ja hänen tavoitteenaan on tulla ammattiurheilijaksi ja päästä kilpailemaan maailmancupiin. Jos Kasperin unelmat käyvät toteen, voikin olla, että tulevaisuudessa myös hänen suorituksistaan kerrotaan urheilu-uutisissa. Jutussamme Kasper esittelee harrastuksensa ja kertoo, millaisia ominaisuuksia hurjassa lajissa tarvitaan.

Hurjuutta täynnä ovat myös tubettaja Daniel Aholan videot, joilla hän suorittaa mitä eriskummallisimpia haasteita. Stara-palstalla Daniel paljastaa, mistä hän saa ideat videoihinsa ja millainen haaste hänellä on meneillään koko tämän vuoden.

Pian juhlitaan ystävänpäivää! Sen kunniaksi helmikuun numerossa askarrellaan ystävyysrannekkeita. Ruokapalstalla tehtävät välipalapatukat sopivat nekin hyvin yhdessä ystävän kanssa jaettaviksi.

Ystävyyteen liittyy toisinaan ilon ja hauskuuden lisäksi myös erimielisyyksiä. Välillä kaverille voi olla kateellinen tai hänestä voi tuntea mustasukkaisuutta. Lehdessä pohditaan, millä tavoin omia tunteita voi käsitellä ja miten kannattaisi toimia, jos ystävän kanssa tulee riitaa.

Helmikuun viimeisenä viikonloppuna selviää, kuka voittaa Uuden Musiikin Kilpailun eli kuka lähtee toukokuussa edustamaan Suomea Euroviisuihin. Musapalstalla tutustutaan kaikkiin UMK-finalisteihin. Kuka heistä on pelannut ennen jalkapalloa ja kenen haaveena on oma lemmikki?

Lehden leikkimielisten testien avulla voi tällä kertaa selvittää, ketä huippujalkapalloilijaa muistuttaa eniten ja mikä lemmikki itse olisi.

Julisteissa tällä kertaa laulaja Billie Eilish, Netflix-sarja Wednesdaysta tuttu tuttu hahmo, shetlanninponi ja vompatti.

Helmikuun Koululainen 2/2023 ilmestyy 8.2.

 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti