Jotain rajaa!

Miltä tuntuu jäädä ilman ystävää? Tai miltä tuntuu se, kun mollaa ja lyttää muita?

Jotain rajaa!

Jotain rajaa!-tarina puuttuu koulukiusaamiseen. Se näyttää, kuinka kukaan ei ole pelkästään hyvä tai paha ja muistuttaa, että ryhmässä on voimaa. Luokka voi yhdessä puuttua kiusaamiseen! Jotain Rajaa! perustuu oikeisiin kiusaamiskokemuksiin. Sarjan tyypit kokevat ystävyyttä, yksinäisyyttä, kiusatuksi tulemista ja siitä selviämistä.

Jotain rajaa!

Opettajien rooleissa ovat Sampo Marjomaa, Ilari Johansson, Jaakko Saariluoma ja Susanne Peltola.

Lapsipäärooleissa ovat 11-vuotiaat Liisa Holmberg, Joona Puhakka, Ilmari Nera, Yoonis Mohamud, Annika Jeremejeva, Emma
Kalliomäki, Sofia Kekkonen, Veikka Kuisma, Mortti Markkanen, Mehrnaz Esmaelzadeh, Liisa Holmberg ja Joona Puhakka.

Tv-sarjaa esitetään Galaxissa. Lue lisää täältä.

Lisätietoja Jotain rajaa! -kokonaisuudesta löytyy täältä. Tv-sarjan jaksoja voi katsoa täällä.

Kommentit

Tuun tännekki kirjottaa tarinan.
Kiusaamisest sen verra et kokemust riittää iha tarpeeks, kunnes sukelsin internet super-maailmaan. Eli internet opetti mut servaa takas ja pahasti. Ja meiä homokoulus o pakko osata servata et pärjää.
Yksi olostki o mullo kokemust. Se lähinnä et haluun olla yksi, mut sit mut leimattiin heti emoks ja angstiks, mikä ei haitannu kunnes mulla sit todettiin vakava masennus mikä liitettiin syyksi mun vetäytyneisyyteen.
Et ei yksinolo oo kamalaa jos sitä haluaa, syrjintä on toinen tarina. Kiusaamisenki voi voittaa, helposti.

Toi Jotain rajaa on sit tosi hyvä sarja! Seuraan sitä ahkerasti joka lauantai. Ja onko siitätullu leffa? Siistiä!
Yksin jääminen on tosi kurjaa, mutta joskus kolmosella mulla ei ollu koulussa yhtään kamuu, koska HALUSIN olla yksin enkä halunnu kamui.

Se tuntuu ikävält, mä jään melkein aina yksin… ;( Mut meillä ei ees käydä niin usein, vaikka meillä on 20 kanaa, 7 pupuvauvaa, 3 pupua ja 3 kissaa. Mahd. 2-3 lammasta:)

en oo kattonu elokuvaa eikä oo mua silla lailla kiusattu. (hyvä elämä melkein)

Ku mul on samanlainen takki ja pipo ku yhellä 6 luokkalaisella niin sit se ja sen kaverit melkein joka päivä marisee mulle siitä!

Sit mie tykkään PIPOISTA!!

Mua ollaan kiusattu koulussa, mut ei enää onneks ja yhes vaiheessa poukkoilin muutaman tyypin välillä. Nykyään kaikki on paremmin ja minulla on ihania ystäviä, ja tiedätte ketä ootte:) + löysin parhaan kaverini tallilta, ja koulusta yhen tyypin jonka kaa en ajatellu olevan hyvä kaveri…. Sekava selitys taas…:D

mua on kiusattu kolmannelta luokalta lähtien eikä oo vieläkää lopetettu se on tosi v####maista ;(

nii… ja seki vaa oli jonku muu kaveri kolmosella nii olin koko vuoden yksin

mulla ei ole ollut tarhassa yhtään kamuu ja eskarissa oli pelkästään poikia….yyyhh mut sitte ekaluokal sain kamun ja oon nyt vitosel ja se on vielki mun kamu!

mä tiedän miltä tuntuu kun jää yksin!:( ja se ei tunnu kivalle mulla on Bff. yks mun ja sen mun Besun kaveri yrittää tunkee meidän väliin ja yrittää viedä multa pois mun besun ja se ei tunnu kivalle ja nyt mulla ei enää oo besua sen ärsyttävän ihmisen takia:(!!!!!!se siis vei sen multa ja nyt mä oon ihan yksin mä oon ollu 2-3luokan yksin ilman kamuja ja nyt nelosella sain sen besun ja 5luokalla mua taas kiustaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:( :'( ei tunnu kivalle

Mulla on monia ihania kavereita ja yksi ihan paras. Me ollaan sen kaa BFF eli BEST FRIENDS FOREVER!!!

Kiva kun jotain rajaa ohjelmassa puututaan koulukiusaamiseen!

Mulla on ystäviä. Olen heidän kanssa aina koulupäivinä.. Välillä kuitenkin tunnen olevani kolmaspyörä ja enkä kuulu joukkoon. Joskus tuntuu siltä, että jos menisin muualle mua ei ees huomattais että menin jonnekkin muualle.. Ja se ei tunnu kivalta.. On todella surullista jos joutuu oleen yksin varsinkin jos muut kaverini ovat keskenään ja kertovat hauskoja juttuja ja tällein.. [ Olen kokenut ] Ja silloin mulle tuli todella paha mieli, että vaikka he näkivät että olen yksin ja mulla on paha mieli niin ei ne ees välittänyt.. Onko he sitten aitoja ystäviä ? Joskus kelpaan heille ja joskus en. Joskus tuntuu että teen kaiken väärin ja mikään ei kelpaa.. 🙁

Mua on syrjitty, ja kiusattu. Yks tyyppi aina tunkee mun ja mun bestan väliin, vaik kumpikaan (mä ja mun besu) ei tykätä siit. Se puhuu nimittäin musta, mun bestasta, ja monista muistakin…Ja seon ärsyttävää, ku se soittelee, ja kiusaa mua, ja sitten laittaa luurin korvaan. Se on open suosikki, ja ope ei usko mua, tai muita meidän luokkalaisii….:”(

Eitunnu kivalt ku kiusataan. P.S. Jotai rajaa on tosi hyvä ohjelma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jotain rajaa on ihan rajattoman sikahyvä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Olin ennen yksin koulussa 3. vuotta. 🙁 (olin 1.luokasta 3. luokkaan yksin ilman kavereita mutta sitten sain pari kaveria.) Mutta sitten kaverini alkoivat olla vain kahdestaan. 🙁 olen nyt 5. luokalla ja ei ole taaskaan kavereita miten kestän tän?

Hei,
mahtavaa, että te kaikki juttelette täällä Koulaisen jotainrajaa-sivuilla!
Kiva, että ainakin joku on katsonut Jotain rajaa telkkarista, siitä tulee vielä 6 osaa. Käykäähän katsomassa myös nettisivut http://www.jotainrajaa.com, siellä on kaikkee tietoa tv-sarjan tekemisestä ja lisäksi foorumi, jossa voi jutella vaikka sarjan jaksoista. Ja joku hahmoista saattaa vastata 😉 Hyvää kevättä kaikille!
Terv. Metsämarja, Jotain rajaa -tv-sarjan ohjaaja

Harrastuksessa mun selän takana on supistu minusta jotain pahaa:(

Mulla on yksi paras kaveri.Meillä on mukavaa aina mutta tuntuu joskus että hän vain esittää kaveriani 🙁 Joskus joudun olla valillä välitunnillakin yksin kun hän on joittenkin kavereidensa seurassa ja jos pitää valita parit hän ottaa jonkun muun kuin minua. Joudun olla silloin jonku tuntemattomaen pari..

Mua harmittaa ku joillaki ei oo ystävää 🙁
Mulla on besu, se on ihanin ihminen koko maailmassa!♥ 🙂
Toivon paljon että kaikki saavat, jos ei parasta ystävää, niin ainakin edes kaverin 🙂

No itselläni on kokonaisuudessaan 3 koulukiusaajaa…
Syy miksi tämä liittyy tähän on se että koske ne 3 tyyppiä kohdistuvat minuun, moni ei halua olla kaverini…
Senn takia minulla on enää 2 ystävää…

musta se tuntuu ihan kamalalta ja tiedän tasan tarkkaan miltä se tuntuu ku oon ite ollut ilman ystäviä mut nyt sain ihanan besun ja muutaman hyvän kaverin 🙂

Muo juostiin karkuun ykkösellä ja Kanniselle enkä tiedä mistä se johtu. Koska vaihdoin vaatteet säännölisesti enkä muutenkaa ainakaan omasta mielestäni haissu. Enkä tehny koskaa kellekkää pahaa, ihmiset on välillä outoja. Nyt onneksi olen saanut parhaan kaverin mutta en vieläkään ole hänen kanssaaan koulussa välitunneilla.

Mun kaverit aina ”kiusaa” mua koulussa… nostelee yms kaikkee… se on kauheeta. oon sanonu niille että lopettaa mutta ei ne vaan lopeta.. siinä on pari tyyppiii jotka kiusaa ja mun kaveria. meijän piti puhuu siitä opettajalle mutta ei sitten puhuttu

oon jääny yksin melkee koko ala-asteen ja siks kai kiusaan nyt yläasteel vaik en haluis. se tulee jotenkii vaa mulle luonnostaa.

Oma kommentti