Kesä ilman kavereita?

Jos vietät kesällä paljon aikaa yksin, ota se mahdollisuutena kokeilla uusia asioita ja nauttia kesästä sekä vapaudesta.

1. Tee retki lähimaastoon.

2. Nappaa käteesi satunnainen kirja ja lue se.

3. Treenaa pallon pompotusta. Pääsetkö sataan pomppuun?

Mitä sinä teet silloin, kun olet yksin? Kerro oma vinkkisi!

 

Kommentit

1. Mene ulos valokuvaamaan/tai kuvaa sisällä
2. Leivo/tee jotain ruokaa
3. Mene kauppaan ja osta jotain mitä olet pitkään halunnut tai osta vain herkkuja
4. Katso netistä elokuvia/ohjelmia
5. Mene johonkin randomiin bussiin ja katso minne pääset. Kannattaa suunnitella sitte miten takasin kotii. (puhelimesta navigointi :D)
6. Mene yksin leffaan
7. Mene shoppailemaan
8. Hae jostain mäkkäristä tai hesestä smoothie tai pirtelö tai mikä tahansa juoma ja mene kaupungille puistoon nauttimaan siitä.
9. Mene huvipuistoon
10. Mene katsomaan kaupungin nähtävyyksiä
11. Pyöräile keskustaan (jos et asu keskustassa)
12. Mene aurinkomatkojen tai muun matkatoimiston sivulle ja suunnittele täydellinen matka.
13. Mene keräämään roskia ulkoa (liikuntaa saa ja luonnon siistiksi!)
14. Siivoa huone kokonaan. Kaikki lattialla olevat tavarat pois, että kaikkialta saadaan imuroitua ja tuuleta vuodevaatteet ja huone.
15. Mene kävelemään 1km-2km säteellä ja tutki kodin läheisyyttä
16. Mene jonkun vaatekaupan nettikauppaan ja tee ostoslista mitä todella tarvit ja toinen että mitä haluat.
17. Osta ne vaatteet mitä todella tarvitset ja harkitse niitä mitä haluat.
18. Mene kauppaan ja osta karkkeja tai hedelmiä mitä et koskaan ennen ole maistanut
19. Rentoudu kotona ja juo teetä
20. Pyöräile toiseen kaupunkiin
21. Tee 1pv kestävä reissu junalla vaikka Helsinkiin. Riippuu missä asuu, että kauan kestää mennä HHelsinkiin. Sitten illalla kotiin

Yksin kun on kannattaa lukee kirjaa, leikkiä lemmikin kanssa tai kokeilla hyppynarulla että kuinka monta hyppyä putken pystyy hyppii.

Moi angel! olen kanssasi samaa mieltä eli välillä on kiva olla yksinkin

Musta kannattaa olla koiran kanssa ulkona siis jos on koira. Itelläni on koira ja olen sen kanssa. Mulla on myös sisko jonka kanssa on kiva leikkiä ollaan esim. ulkona tai leikitään sisällä

Jos en voi olla kamujen kaa niin luen,piirrän,kirjotan….jne.
Välil yksinkin on ihan kiva olla.

Jos mun paras kamu ei voi olla otan kirjan käteen ja rupeen lukemaan.tai sit soitan muille kamuille.!

kun on yksin kesällä,kannattaa mennä maalle.siellä on paljon tekemistä ja kaikkea kivaa.voi vaikka mennä metsään leikkimään ja rentoutumaan tai jopa ottaa kuvia luonnon helmasta. maalla on myös paljon eläimiä.koiran kanssa voi käydälenkillä ja kissalle voi kertoa kaikki salaisuudet,meinaan kissa ei kerro mitään muille.kissoille voi puhua vaikka minkä laista lööperiä tai muille eläimille.

mun mielestä on kiva piirtää. voi opetella uusia tekniikkoja, väritellä eri sävyillä ja tehdä vaikka mitä !

myös tavaroiden tuunailu on toosi hauskaa.

1.Piirrä
2.Playstation
3.Lenkki
4.Eläimet
5.Herkuttele
6.Uimaan
7.Pihalla
8.koneella
9.Kaupassa
10.Lego
11.Päikkärit
12.Retki
13.Lue
14.Sims
15.Leivo
16.Mp1-4
17.Elokuva
18.Trampoliini
19.Nuket
20.Kiska

jos kamu ei voi olla sun kanssa, voit olla yksin. tässä on jotain, toivotta vasti näille on käyttöö! alappa lukemaan näitä vinkkejä! OLE TIETOKONEELLA KOKOA PALAPELIÄ ULKOILE PÖYRÄILE PIIRRÄ LUE KATO TV:TÄ NUKU SHOPPAILE

Kun tuli kerran kesäloma eikä ollu mitää tekemistä menin johonki lähi metsään ja siellä johonki paikka mis on rauhallista eikä kukaa tajuu tulla sinne. Tein siellä kaikkee kivaa esim. rakensi jota puu kasoi ja semmosii hommleit.

….niin ja miksei sitä voi tehdä muka koulussakin? Aina aamulla voi äkkiä sujauttaa pienen vihon kaverin reppuun, ei kukaan huomaa. Muuten se postilaatikon kanssa on helpompaa kun kaveri asuu lähellä, vihon voi pistää postilaatikkoon vaikka silloin kun on matkalla kauppaa.

Mä teen mun parhaan kaverin kaa tämmöistä että meillä on semmonen vihko, johon toinen meistä kirjottaa kuulumisia ja jonkun kysymyksen,esim. näin*

Moi! Mä kävin äsken uimassa rannalla. Siellä oli tosi kivaa! Muuten mikä on sun lempiväri? Mun on vihreä.
Terveisin S***a

Sitten se pudottaa vihon mun postilaatikkoon, ja mäkin vastaan esim.

Hei! Mun lempiväri on violetti. Äsken mä kävin koiranäyttelyssä. Siellä oli paljon koiria! Mikä on sun kivoin kuukausi? Mun on toukokuu. T. M*****a

Sitten mä laitan vihon sen postilaatikkoon, se vastaa jne. Se on kiva viestintä kesälomilla, nopeampi kuin kirjeenvaihto. Sillä tavalla saa myös tärkeitä tietoja kaverista. Koklatkaa!

MOIKKA!
tässä muutama pikku vinkki yksin olo ajan kuluttamiseksi.
1.Lue jotakin hyvää kirjaa.
2.Tee käsitöitä tai askartele.
3.Tee palapeli jos huvittaa.
4.Lähde kävelylle tai retkelle.
5.Jos saat käyttää keittiötä leivo.

Mutta älä hyvä ihminen jää sisälle telkkaria tölläämään!Lähde ulos pitämään hauskaa!

Piirrä jotain kivaa.Ei oo väliä,vaikka et osaisi hyvinkään.Mä piirrän aina,kun on tylsää ja se on vielä hauskempaa,kun musiikki soi.

Tee mehujäätelöä! Tässä ohjeet: 1. Syö pari tikkujäätelöä ja ota niistä tikut talteen Ps. jos sinulla on jo tikkuja niin ei tarvitse. 2. Laita lempimehuasi sellaiseen, vanhaan kananmuna pakkaukseen, ja kaada mehu niihin munien paikoille. 3. Laita tikut vielä mehuun että voit syödä sitä. 4. Laita jäätelösi pakasteeseen/jääkappiin ja odota pari tuntia ja katso, ovatko ne jo jäätyneet. Jos eivät odota vielä tunti, mutta jos on, ota ne sieltä pois ja mene vaikka pihalle nauttimaa ja kutsu vaikka vamhempasi/sisaruksesi/koko perhe/kaverit nauttimaan tekemästä mehujäätelöstä! Kokeilkaa!

En ole enää hei! Käytän uutta nimimerkkiä. Huomasiko kukaan?

En ole koskaan yksin, sillä minulla on nukkeja. Niillä voi aina leikkiä. Lisäksi voi ottaa leegot, ja leikkiä niillä. Televisiostakin tulee hyviä ohjelmia…esimerkiksi Teletapit ja Muumit! Ne molemmat ovat lempiohjelmiani..

yksin on kivempaa kuin isos porukassa,mut lähe ulos sato tai paisto!

jos sulla on sisko tai veli voithan aina leikkiä vaikka heidän kanssa oma keksimä leikkini mörkö ohjeet yksi menee oven taakse ja muut menevät piilon ja valot pois kaikki huutavat kun ovat valmiita ja mörkö tulee mörön pitää laittaa silmät kiinni ja etsiä mutta jos on yö voi pitää silmiä auki toivottavasti tajusitte kiitos ketkä vaivautui lukemaan JOS EI OLE SISARUKSIA niin voit vaikka lukea JOS PELOTTAA OLLA YKSIN MITÄ TEEN laita tv päälle niin et pelkää olla yksin tai radionkin voi laittaa päälle JOS SINULLA on eläimiä leikki heidän kanssaan he eivät tykkää olla yksin

oon aina kavereitten kaa. Jos kukaa kamu ei voi olla, nii lähen ulos. kyllä sieltä jotai seuraa löytyy. Ja kyllähän sitä voi hankkia uusiakin kavereita!

moi<3 tässä on multa pari ideaa. =)
1.soita jotain instrumenttia jos omistat.
2.Pyydä perheestä jotain shoppaamaan kanssasi?
3.lue ja syö karkkia tai muuta herkkua? namm<3
4.Leivo vaikka kaurakeksejä! muu perhe tykkää myös<3
5.mene yksin vaikka luontoretkelle
6.mene saunaan? saunassa on aina hyvä ajatella kaikkea rauhassa ja itsekkin lämpenee
7. Tule koululaiseen pitämään hauskaa<3
-Kiitos jos luitte<333

kesä ilman kavereita kuullostaa yhtä kauhealta kuin koulupäivä ilman välituntia! okei kesä ilman kavereita on kyl paljon pahempaa! jos kaikki kamut on häippässy jonnekki niin ite mieluiten luen kirjaa, oon koneella tai katon telkkuu! mut hei uloski voi mennä jos on hyvä ilma jos ei oo niin ei väkisellä!voit myös pelata lautapelejä perheesi kanssa! tai leikkiä lemmikkisi kanssa(jos siis omistat sellaisen) joten tässäne mun vinkit olikin! mut keksi ite lisää tekemistä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rauhoitu sade päivänä rennosti 🙂 <3

Ota 1-4 tyynyä ja laita ne lattialle tai sängylle. Mene tyynyn kanssa sekä peiton kanssa istumaan johonkin nurkkaan tai sänkyyn. Laita rauhallista musiikkia ja kuuntele sitä ja pidä silmät kiinni. Ajattele että olisit laulun sisällä ja mitä tekisitkään ? :---)

Vinkkejä muille:
1. Lue lempikirjasi uudestaan. Kun syvennyt tarinaan, niin unohdat kokonaan, että sinulla oli tylsää.
2. Soita joku kaveri teille kylään. Aika menee nopeasti juteltaessa.
3. Oletko vielä käynyt ulkona? Ulkoilma virkistää.Suisitelisin noin 1-2 kilometrin lenkkiä.
4. Pelaa lautapelejä.
5. Tee esitelmä. Kirjoita, miksi sinulla on tylsää. Huono tuuli purkautuu ulos sillä tavoin.

Minä käytän paljon noita ohjeita. Ne tehoavat joskus. Keksi itse lisää!

Pari vinkkiä
-voi leipoo vaikka jotain
-mennä kirjastoon ettii levyjä(jos ei tykkää lukee) tai kirjoja/lehtiä
-kuunella radioo
-kasata palapeliä
-yritä etsii joku harrastus joka vois olla kiva,ja toimis just sillä hetkellä kun oot yksin

Pari vinkkiä
-voi leipoo vaikka jotain
-mennä kirjastoon ettii levyjä(jos ei tykkää lukee) tai kirjoja/lehtiä
-kuunella radioo
-kasata palapeliä
-yritä etsii joku harrastus joka vois olla kiva,ja toimis just sillä hetkellä kun oot yksin

ja mullahan on sisko ja veli,et en oo aina yksin

Kesä ilman yhden yhtä kaveria voi joskus olla tarpeen ja joskus taas hullua!!!!!!Minä en ainakaan jaksais nähä kavereita joka ainut päivä!!!!!!!Kesällä voi lähteä jonnekin eikä vain nyhjätä kotona.Esim:voi vaikka mennä mummolaan yöksi tai jotain muuta kivaa……..Aivan kuten Omppu96 sanoi niin hankikaa kirjekamu!!!!!!!Omppu96 on sit muuten meitsin iso systeri!!!!!Pojat voi myös olla kavereita!!!:D:D:D

vinkkejä kaikille yksinäisille!!!ei aina kaikkeen kaveria tarvita vaikka kamut onkin kivoja..1.hankkikaa kirjekamu 2.yksin voi tehdä vaikka mitä…esim:ulkoilla,lukea,leikkiä lemmikin kanssa…minusta ainakin olisi tungettelevaa jos kaverit nyhjäisivät koko ajan kimpussa tai jos en KOSKAAN saisi olla yksin/rauhassa…tiedän että kaikki haluaisivat kaverin tai kaks mut yksinkin on hyvä välillä olla…itselläni on paljon kavareita mutta haluan silti olla omissa oloissanikin…etsikää luokasta mukavan tuntuinen tyttö/poika ja menkää puhumaan.ehkä selviääkin että teillä on jotain yhteistä ja teistä tulee kavereita…

jos sul ei oo kaverii tai ne on poissa niin voit mennä kioskille kirjastoon kattoo tv tä lukee ja mä kerron mitä mä tein ei ollu tekemistä niimpä menin hakee uutta kaverii meet vaan pimpota ja kysy voitko tulla?no se on vähän vaikeeta mut onhan yksinki kivaa

1. Jos on trampoliini niin voit pomppia siinä peppu-plätsejä. (Mä oon saanu 11050 peppu-plätsiä.)
2. Pelaa jalkkista ja pelejä.
3. Voit yrittää tehä spagaattii.
4. Leiki weläimen kanssa.(Jos sul on)
5. Leiki kepeillä.
Oikeesti minäkin olen yksin.

Mä seison yleensä käsillä, teen siltakaatoja, oon trapetsilla (mulla on oma) ja treenaan notkeutta

Asun Ahonkylässä joka sijaitsee Pohjanmaalla. Täällä on paljon metsää, eli leikkimismahdollisuudet ovat erittäin hyvät. Minulla olisi ihan hyviä vinkkejä yksin puuhailuun. Eli:

-Puuhaile lemmikkisi kanssa. Kuten opeta koirallesi uusia temppuja, heitä sille keppiä. Leiki kissan kanssa kissasi lempilelulla. Oleskele ulkona kanisi kanssa. Ja sisusta vaikka hamsterisi häkki uuteen uskoon!!

-Ole tietokoneella pelaamassa lempipeliäsi tai ole mesessä, jos sinulla sellainen on.
Kirjastoonkin voit mennä. Leivo esimerkiksi pullaa.

– Pyöräile, pelaa jalkapalloa, harjoittele sitä, mitä harrastat, käy uimassa, potkulautaile, soita esimerkiksi pianoa, jos osaat,
– Kuunnelkaa musiikkia samalla kun luet pitkää kirjaa!! Voit käydä lenkillä vaikkei sinulla olisi koiraa. Katsele televisiosta tulevia sinulle sopivia ohjelmia.

-Mene läheiselle jäätelökioskille, kyläkauppaan tai vaikka kerää äidillesi kukkakimppu!
Haravoi äidin mieleksi, kastele kukat, kuuntele MP3: soitinta tai IPodiasi kun puuhailet jotain!!

Toivottavasti tässä oli tarpeeksi tekemistä juuri sinulle!

<3:llä MusaFani_93.

mä asun keskellä ei mitään eli vähä ollilassa ei kauppoja ei kiskaa ei shoppailua vaan peltoo vähintään 20km joka suuntaan mitä mä tekisin lemppari puuhat on kaupungilla se sitä hauskaa on näin liikenne valot ekana 3v vähän tylsää 🙁

Teille älykkäille tekemistä: olkaa koneella, parkouratkaa diabolottakaa kuunnelkaa cheekkii(p) tai anna abreuta(t)

1 leiki lemmikkien kanssa
2 käy lenkillä
3 lue kivoja kirjoja
4 piirrä kaikkea mahdollista mitä näet
5 kirjoita pieni tarina
6 katso tv:tä
7 soita kaverille
8 ole tietokoneella
9 ota päikkärit
10 kokkaa gurmeateria itsellesi!

1.Kokeileppa runojen kirjoittamista.
2.Tai lue joku hyvä kirja.
3.Kuuntele musiikkia.
4.Kirjoita jokaisesta luokkakaveristasi yksi hyvä ja yksi huono asia.
5.Sama opettajista ja sisaruksista.
6. Mene kirjastoon
7. Lähe lenkille

Sanokaapa mulle mitä vois tehä yksin kotona sadepäivänä ku niitä on luvattu… : ((

Piirtäminen on kiva puuha. Yritä piirtää vaikka maailman hienoin piirristus. Ajattele että olet maailman mestaruus piirrustus kilpailussa!… Niin mä joskus teen. Ja lemmikille juttelu se kivaa vasta onkin?

Juu, musiikin kuunteleminen voisi kelvata minullekkin.
Mutta en kyllä pärjäisi koko kesää ilman kavereita :-O

Jos olisi musiikki soitin tai kuulokkeet. Kuuntelisin musaa! :—)

jos oot yksin niin voit mennä koneele tai kattoo tv:tä tai sitten piirtää käydä lenkillä tai vetää hirsii tai voit tehä ruokaa jos osaat tai lue kirjaa niin mä ainaskin teen ._.

jos oon yksin yleensä oon pyöräilemässä tieto koneella piirtämässä tai sarjista tekemässä!!

1.Jos on kaunis päivä voit käydä pyörällä jäätelöllä
2.Jos sataa voit askarrella,tai lukea koululaista;D
3.Tai voit kauniilla säällä tehdä hedelmälautasen ja nauttia pihalla
4.Voit mennä puistoon…
5.Voit millä säällä tahansa tehdä elokuvaillan karkkii yms…
6.voit olla tietsikalla…
7.Jos sataa voit katsella tv:tä
8.Voit yllättää vanhempasi jollain maalauksella yms…
9.Lue kirjoja aika kuluu…
10.Kuuntele musaa <3!

mun mielestä on aina kivaa lukee. JOs on lämmin päivä menee partsille tekee oman kesädrinksun ( kaikkeee limuu ja mehuu jääteet! ). Sit vaik jotain makeet ( karkkia sipsiä popparii ). mut jos sataa voi silti tehä parvekkeella viltti vaan mukaan!

Tässä vinkkejä:

– Ensinnäkin kesällä ei oo kivaa kököttää sisällä sen takia että kaverit on poissa! Jos sinulla on vaikka koira, tee ensin sen kanssa pitkä lenkki ja pysähdy sitten levähtämään eväitten kera pikku piknikille. Yksinkin voi mennä, tai perheen kanssa.
– Lukeminen on ollut aina yksi lemppariharrastuksistani – kysy kirjastosta ikäisellesi jotain tosi hyvää kirjaa! Jos et jaksa lähteä lainailemaam, kaiva vähän perheesi kirjakaappeja ja löydä joku ihmeellisen hyvä klassikko! Sadepäivinä hae pehmeimmät tyynyt ja peitot ja lue niitten sisällä, aurinkoisella säällä voit lukea uimarannalla tai vaikkapa metsän huminassa!
– Jotkut jo mainitsivatkin vaatteiden suunnittelemisen – tai harjoittele vaikka piirtämään lempisarjishahmosi kuva!
– Jos sinulla on joku soitin, voit itse keksiä jonkun hyvän kappaleen! Kitaralla voi vaikka soittaa ulkona, tai jos sinulla on piano, voi sisälläkin toki harjoitella! (Näin voi tehdä vaikkei ymmärtäisi musiikkia lainkaan – hauskaa siitä ainakin tulee!)

Kun oon yksin mä kuuntelen musaa ja luen.mutta välil on kiva käpertyy huopiin ja kattoo leffaa.jos et ole aloittanu päiväkirjaa niin aloita!!! se on tosi kivaa voit vaik kirjottaa paperille jos et saa vihkon ostamiseen lupaa.ohjeet:1.KIRJOITA PAPERILLE PÄIVÄSTÄSI KUN SINULLA ON KAKSI SIVUA KOOSSA NIITTAA NE YHTEEN 2.KORISTELE KANISI SANOIN MUN PÄIVÄ KIRJA OMISTAJA ESIM. LELLU

mä luen tai leikin mun kissan kanssa 2v kuvittelen että mul ois oma falabella käyn naapurissa leikin kävelytän koiraa kirjotan jotaki tai piirrän tai leikin toisen kissan kanssa 3kk tai koiran kanssa 5kk

No, minä ainakin hoidan hamstereitani, luen kirjoja ja joskus saatan lähteä kävelylenkille:)

Tässä multa 11 hyvää vinkkiä:

1. Rakenna hienoja legorakennuksia.

2. Pelaa pelejä.

3. ota selvää kaupunkisi historiasta.

4. Pyöräile tai kävele vaikkapa lähimpään puistoon.

5. Keksi uusia sisustussuunnitelmia tai myynti-ideoita vaikkapa kirpputorille.

6. Käy kirjastossa ja lainaa kirjoja sieltä.

7. Askartele.

8. Leiki lemmikkisi kanssa tai hoida sitä.

9. Tee lista, mitä tekisit huomenna (tai vaikka toivelista, mitä haluaisit kotiisi.)

10. Mene rannalle uimaan ja ota aurinkoa.

11. Kuvittele että olet sisustussunnittelija ja suunnittele vihkoosi oikea unelmakoti asiakkaallesi.

Mä voin leikkiä mun mussujen eli lemmikkejien: kissa, koira, kani, marsu,hamsteri ja heppa

Mä käyn uimassa, ajan pyörällä, teen pihalla kaikkee kivaa, mm. hypin hyypyskää, ajan potkulaudalla, pelaan jalkkista, korista ja tennistä. Voi käydä kaupungilla katseleen näyteikkunoita ja shoppaamassa, tai käydä kirjastossa. Netissä voi pitää yhteyttä kamuihin. Leivo jotain, käy leikkipuistossa/luonnon helmassa kävelemässä tai hoida lemmikkejä, katsele lintuja tai poimi vaikka kukkia.

Mä käyn aina uimassa sisausten kanssa, tai leikin niiden kanssa ulkona, tietenkin vain jos on hyvä ilma.
Joskus myös opetan pikkuveljelleni 1 ja 1/2.v. uusia juttuja. esim. opetin sen puhumaan kun se oli 11kk.
ja kkävelemäänkin mä sen opetin XD
Monia hauskoja juttuja voi tehdä yksin tai sisarusten kansa.Ja kun mä asun jkl. keskustass, niin saatan mennä vaikka henkka maukalle kierteleen…
Hauskaa kesää kaikille!

-Tanssi(se on tosi hyva tapa ptaa hauskaa tai laihtua ilman vasymista)
-Tee muotinaytos (valitse erikoisimmat vaatteesi) se on hauskaa yksinkin !!!
-Jos olet kirjailia tyyppi , aloita ensimmainen romaanisi.
-Jos olet stylist tyyppi (lainaa aitisi meikki pussia , vaatteita , kenkia, laukkuja… ja leiki leikkia -kun kasvan isoksi…-
-Jos pidat ruoan laitosta : keksi erikoisia resepteja ja pyyda vanhempiasi maistamman…
-Siivoa huoneesi (SE OLI VITSI 🙂 )

-jos sulla on koira, opeta sille uus temppu
-lähde shoppaamaan! sielä on yksinkin kivaa.
-suunnittele vaatteita ja piirrä ne <3
-leivo jotain ja leiki "kokkiohjelmaa"

no voin leikkiä lemmikki kanini kanssa olen koneella hypin trampoliinilla luen kirjaa:)ja ulkona voi itse leikkiä yksin jotain keinua…:)

Mä piirrän, olen ulkona ja vaikka käyn
naapureilla tai luen.

Mä kuuntelen musaa, keinun, oon rampilla tai oon karusellissä.

no tässä sulle ideoita!

pyydä äitiä tai muuta perheenjäsentä kanssasi shoppaileen

kuuntele musaa ja tanssi

potki jalkapalloa ihan huvinvuoksi

lue kirjoa

Jos olet hevoshullu/tykkäät hevosista tai ratsastat ja HALUAISIT hevosen muttet saa sitä vaikka kuinka kinuat, tee keppihevonen! Ne ovat kivoja, itselläni on niitä kohta 7 ja puuheppa:) tarvitset vain sukan,neulan,lankaa, jotakin täytettä(esim.lehteä,vanua yms ja jne…:D)nappeja/muuta kangasta silmiksi & nenärei’iksi ja kepin, ofourse! Sitten vain rupeet väsertää siit heppaa^^

Tässä pari mun vinkkiä:

– Käsityöt on loistavaa ajankulua;vaikka virkatessa langat sotkeutuukin tai ompelukone ei omissa käsissä toimi niinkuin pitäisi, hauskaa se on silti! Lopputulos ei ole se pää-asia, itsekin tein kerran itselleni hupparia (en ole ikinä ollut järin taitava käsitöissä), josta tuli loppuen lopuksi sekasotku, mutta tylsää ei ainakaan ollut!

– Käy pitkällä lenkillä lähimaastossa ihan vain kävellen.

– Leivo jotain hyvää!

– Mene kirjastoon ja lainaa joku hyvä cd jota et ole ennen kuunnellut.

Piirrä jotain mikä kuvaa sun mielialaa juuri nyt tai tee joku taulukko missä on erillaisia hymiöitä ja rastitat aina joka päivän päätteksi miltä sinusta on tuntunut päivän aikana.

Tee vaikka jostain pahvista rasioita, tai jos on vähän isompi pahvi minne mahdut itse sisään =) Niin koristele se hienoksi Glitterillä ja kaikella hauskalla.

Älä anna yksinäisyytesi vallata sinua tylsyyteen tai siihen tilaan ettei kukaan tahdo olla kanssasi tai leikkiä.

Keksi vaikka omia lauluja jotka kertovat itsestäsi hyvinä ja huonoina päivinä.

no on niin paljon että ei voi luoetella.
Ja onhan se ikävää ilman kamuij

Hieman jonkinlaisia vinkkejä;Mitä tehdä kun kaverit ovat esim.leirillä, ja vanhemmat töissä? No, tässä minun vinkkejäni:

-Tee ruokaa! Se on hyvä taito ja harrastus jota yläkoulussa tullaan tarvitsemaan!

-Ulkoile ja liiku! Ulkoilu ja liikkuminen ovat tärkeä asia!

-Käveleppä vaikka lähikioskille jäätelölle. Jos rahaa ei löydy, voit vaikkapa palauttaa pulloja, mutta muista kysyä lupa.

-Jos ulkona sataa voit olla tietokoneella, mutta ei liikaa. Voit myös vaikka rakennella esim.Geomageilla tai tee vaikkapa ikioma kaupunki legoista?

-Mene läheiselle jalkapallokentälle potkimaan palloa.

-Tee eväsretki! Pakkaa juotavaa ja syötävää mukaan ja lähde retkelle. Se on mukavaa puuhaa. Tutki samalla vaikkapa luontoa. Tässä vielä helppo ja mukava resepti eväsretkelle;

Tortillat:(2-4 tortillaa)

-Paista 200g/400g jauhelihaa

-Lämmitä tortilla-lettuja hieman.Huomaa,että jos lämmität niitä liikaa, ne kovettuvat!

-Valitse sopivat täytteet ja laita ne tortilla-letun päälle(voit myös lisätä jauhelihan ennen täytteitä,suositellaan)

Hyviä täytteitä:Juustoraaste,Guacamole-dippikastike,salaatti,tomaatti,kurkku.

Sitten kun tortilla on täytetty, kääräiset sen kiinni ja kiinnität sen vaikkapa hammastikulla.

Ota myös juotavaa mukaan.

Muista laittaa roskat roskiin!

Mulla on hyviä vinkkejä:

-Puuhaile lemmikkiesi kanssa. Miten olisi pitkä lenkki metsässä koiran kanssa tai hamsterin häkin laittaminen uuteen uskoon?

-Kokeile jotain liikunnallista lajia. Hanki potkulauta, skeitti, rullaluistimet tai polkupyörä ja päiväsi kuluukin lennokkaammin!

-Kokeile tutuilla pihaleluilla jotain jännittävää ja yritä rikkoa ennätyksesi. Yritä hyppiä hyppynarulla 50 kertaa, pompottaa tennispalloa maillalla 100 kertaa ja heittää yli 20 peräkkäistä korisheittoa. Vai kokeilisitko, miten nopeasti voit juosta tai miten kauas pallo lentää?

-Jos ulkona on huono ilma, sisälläkin voi puuhailla. Lue joku kiva kirja tai aloita päiväkirja. Kirjaa ylös kaikki kesän ihanat asiat.

-Herkuttele ja laiskottele! Kesällä on ihana löhötä nurmikolla, ottaa aurinkoa ja maistella kaikkia ihania jäätelömakuja.

-Mene uimarannalle. Sukeltele, kellu tai ota aurinkoa rannalla. Mitenkäs olisi hiekkakakkujen rakentelu?

-Vaikka kaveri ei olisi ihan vieressä, voi sitä aina jutella tai kirjoitella. Soita ja kerro jostain kivasta asiasta, lähetä piristävä tekstari tai meilaa. Vanha kunnon etanaposti toimii myös!

-Luonnossa on kiinnostavaa, vaikka koulun biologia ei olisikaan lemppariaineesi. Montako lintua tunnistat? Linturetki on mahtava idea tylsään kesäpäivään. Tutki hyönteisiä, katsele perhosia tai herkuttele vaikka luonnon helmassa.

Oma kommentti