Kevään kaunein päivä -kirjoituksia

Kevään kaunein päivä -kirjoituskisa on päättynyt!Viivi Pusu kirjoittaa

Voittajat saivat palkinnoksi Tammen kirjapaketin. Tässä voittajien kirjoituksia:

Kevätpäivä! Aamulla herään, kukkia kerään, leskenlehdet ensimmäiset ihanat ja suloiset! Kohta on kesät ja linnuilla pesät niin kauniit ja hellävaraistet on sen siivet. Mukavat kesäiset taivaiset pilvet! Ei villasukkia, kauniita kukkia hiukset sisältää. Tuoksut pikkuisten varpaiden ja kesäisen tunnelman sinisen. Uimaan kohta päästään ja sinne talvi jää. Ihanaa, oi ihanaa on kesäpäivä tää. Mitä se sisältää? Hauskuutta, iloa, taivaallista onnea. Kaikkea tätä, eikä ollenkaan ole hätä! On kevät päivä tää.
Hilja K., Kuopio

Paljon on silloin tuoksuja raikkaita, silloin saa maistaa mansikoita maukkaita. Kävelen kuumaa asvalttia pitkin, samalla kylmää limonaadia litkin. Välillä tekee mieli hyppiä, silloin saa mansikoita nyppiä. Pihalle mukaan saa jäätelöä ottaa, kunhan ei sillä itseään sottaa. Aurinko paistaa porottaa, mukaan saa kaverin uimaan ottaa!
Janina K., Sastamala

Jälleen pyssy pamahtaa. Rintauinnin vuoro. Kilpailua vauhdittaa, kurnuttajain kuoro. Rapu Rausku rynnistää, perääntyy ja jälkeen jää. Viikset viittoo itään, eikä mahda mitään. Nasta napakymppi kärkitulos on Sami Sammakon. Ja Kesän kaunein päivä on se, kun saa uida polskuttaa kauniilla merellä. Ja saa vain loikoilla parvekkeella, tai terassilla. Myös se on ihanaa, jos vaikkapa sataa, niin saa vain ikkunasta hiljaa ulos tuijottaa. Ja sitten saat avata puhtaan ikkunasi ja kuunnella kaunista lintujen laulua.
Emilia R., Vaasa

Kesän odotus, kevään lohdutus. Aamulla linnun lauluun herään, valmistaudun loskasäähän ja voimia kerään, vitisen hämmästyksekseni nään lumen sulaneen ja taivaan sinisen. Juolahtaa se mieleeni, kipinöin, jännityn ja maku jäätelön ilmestyy kieleeni: kohta kesä onkin jo!
Ilona N., Lahti

Osa kaunista kevättä. Eräänä aamuna Miisa nousi sängystään. Hän meni keittiöön ja katsoi ikkunasta ulos. ”Kuinka kaunis sää!” huusi Miisa innoissaan. Hän meni vessaan ja pesi hampaansa, sitten hän meni pukemaan shortsit päälleen ja t-paidan, ja sen jälkeen hän meni syömään keittiöön aamupalaa. Hän söi perunalaatikkoa ja sämpylää innoissaan. Kun hän oli syönyt, hän meni ulos ja näki, kun aurinko paistoi mahtavasti. Hän haki rantatuolin kellarista, pikkupöydän omasta huoneestaan, keittiöstä lasin ja pillin, ja sitten hän haki päivävarjon isän ja äidin huoneesta. 15 minuutin päästä Miisa makasi rantatuolilla juomassa limonadia. Siitä lähtien Miisa on rakastanut kevättä ja kesää koko sydämensä puolesta.
Jasmin P., Seinäjoki

Aamulla konnani heräilee, kohta kääntyvät selälleen. Konnat ulkoilemaan menee, kunnes ilta myöhä tulee.
Sanni T., Viiala

Kuva: Erika Kallasmaa

Kommentit

Oma kommentti