Kevät kutsuu ulkoilemaan

Kunnon talven jälkeen on hauskaa, kun tulee kevät. Polkupyörät, hyppynarut, skeittilaudat, potkulaudat ja twistit otetaan esille – hyvästit lapasille ja pipoille, talvisaappaille ja toppatakeille!Viivi Pusu ulkoilee

Kirjailijana joudun tekemään työtä sisätiloissa, ainakin talvisaikaan. Kannettavan koneen voi ottaa mukaan melkein minne tahansa, mutta ei sentään pakkaseen ja lumipyryyn. Kesällä kannettavan kanssa voi helposti tehdä töitä ulkona, vaikka laiturilla tai riippukeinussa. Aina ei maltakaan tehdä töitä, kun pitää kuunnella lintujen laulua ja kavereiden juttuja.

Tietokoneella voi tietysti myös pelata tai katsella ohjelmia. Mutta koneelle ei kannata juuttua tuntikausiksi, muuten ovat niskat jumissa ja päätä särkee.

Minusta on kiva nähdä pihoilla ja puistoissa lapsia ja nuoria, jotka pelaavat pesistä tai polttopalloa ja leikkivät tervapataa, kirkonrottaa ja muita perinteisiä pihaleikkejä. Pihapingis, katukoris ja tikanheittokaan eivät ole hullumpia kevätharrastuksia. Kunhan minigolf-radat avataan, aion taas kokeilla sitäkin lajia, vaikka olen tosi surkea golffaaja. No, siellä voi ainakin nauraa omalle huonolle tuurilleen.

Kohta avataan myös jäätelökioskit. Jos ei muuten huvita liikkua, lenkkeilen kioskille ostamaan suosikkitötteröni ja jään nuoleskelemaan sitä rannalle. Samalla voin nauttia aaltojen liplatuksesta ja ilta-auringosta.

Miten sinä otat ilon irti keväästä? Kerro se täällä!

Teksti: Tittamari Marttinen Kuva: Erika Kallasmaa

Kommentit

Oma kommentti