Kirja-arvio: Kanarian säpinät

Laura Suomela, Wsoy

Koululaisen kirja-arviot

Juoni: Kun Juho pääsee parhaan kaverinsa Iston kanssa Kanarian lämpöön, loma ei suju aivan suunnitellusti. Poikien tietokone viedään heidän hotellihuoneestaan ja se saa aikaan selkäpiitä karmivan seikkailun. Iston perhe on lomalla mukana sekoittamassa pakkaa, eikä etsintöjä myöskään auta Iston yllättävä sairastuminen. Lukija saa jännittäen selvittää, että ehtivätkö pojat löytää tietokoneensa ajoissa, vai katoaako se lopullisesti.

Kenelle: Kirja on suunnattu selvästi ala-aste ikäisille lapsille. Kirjan isot kuvat ja selkeä teksti auttavat lukemista ja minkä tahansa ikäinen lukija pääsee helposti juoneen mukaan.

Miksi: Jännityksensä ohella kirja on nauruhermoja kutkuttava kahden pojan seikkailu Espanjan lämmössä. Teos kuvaa hienosti kouluikäisten poikien toimintaa ja kirjan henkilöihin ja tapahtumiin on helppo samaistua.

Muuta: Juha ja Isto ovat seikkaillet aikaisemmin Lokkisaaren säpinät -kirjassa. Molemmat kirjat voi lukea silti itsenäisinä kertomuksina.

Teksti: Sanna Valtonen

Lähetä oma kirja-arviosi!

Kirjoita viestiin kirjan nimi ja kirjoittaja, kuvaus juonesta sekä arvio siitä, kenelle kirja sopii ja miksi. Kerro myös jotain yllättävää lisätietoa kirjasta tai kirjailijasta! Lähetysosoite on koululainen@otavamedia.fi. Arvioita julkaistaan Koululainen-lehdessä ja/tai Koululaisen nettisivuilla.

Lue myös edellinen kirja-arvio.

Kommentit

Oma kommentti