Kirja-arvio: Klara ja Jonte

Pia Hagmar, Otava

Kirjavinkit, kirja-arvio

Juoni: Klara on nuori tyttö, joka rakastaa hevosia ja ratsastamista. Hän omistaa kauniin ponin nimeltä Star. Yhtenä päivänä Klaran ystävä ja ihastus Jonte pyytää häntä ratsastamaan ja kertoo hänellä olevan salaisuus. Salaisuudeksi paljastuu Jonten söpö pikkuserkku Sandro, joka on muuttanut heidän luokseen asumaan. Aluksi Sandro ei kiinnosta Klaraa ollenkaan, mutta yhteisen maastoretken aikana he tutustuvat ja lähentyvät huimasti. Jonte lopettaa Klaralle puhumisen ja alkaa käyttäytyä tylysti. Johtuuko Jonten tuimuus Sandron saapumisesta kuvioihin, vaiko jostain muusta?

Kenelle: Kirja sopii kaikille hevosista kiinnostuneille tytöille ja pojille. Aiempien Klara-kirjasarjan osien lukeminen ei ole välttämätöntä.

Miksi: Kirja on hauska ja mukaansatempaava. Juoni on mielenkiintoinen ja etenevä, eikä kirjaa lukiessa taatusti tule tylsää. Klara viettää paljon aikaa hevosten kanssa ja ratsastaen, joten kirja on juuri sopiva hevosia rakastaville. Kirjaan sisältyy hevosten kanssa oleilun lisäksi ihmissuhteiden selvittelyjä ja juonenkäänteitä. Tarina on erillinen ja selkeä, vaikka se onkin osa Klara-sarjaa. Kirja sopii myös niille, jotka eivät ole aiemmin lukeneet sarjaan kuuluvia kirjoja.

Muuta: Klara ja Jonte on kirjasarjan yhdeksäs osa.

Teksti: Iiris Varhe

Kommentit

Oma kommentti