Kirja-arvio: Me Rosvolat ja vaakunaväijy

Siri Kolu, Otava

Koululaisen kirja-arviot

Juoni: Me rosvolat ja vaakunaväijy on Siri Kolun kirjoittaman nuortenkirjasarjan neljäs osa. Kirja ei ole itsenäinen jatko-osa, vaan se jatkaa tarinaa suoraan siihen, mihin edellisessä kirjassa jäätiin, joten juoneen on hankala päästä mukaan, mikäli ei ole lukenut aikaisempia osia. Hankalan alun jälkeen juonesta saa vähitellen kiinni ja teos muuttuu paremmaksi. Kirjan juoni on hauska ja mukaansatempaiseva tarina täynnä mielikuvitusta. Voit itsekin kuvitella hulvatonta ajatusta suomen maanteillä liikkuvista rosvoista, jotka yrittävät varastaa kaiken makean. Siri Kolu korostaa toisten ihmisten kunnioittamista ja rehellisyyttä. Nämä ovat Me Rosvolat ja vaakunaväijy -kirjan vahvoja teemoja.

Rosvoperheeseen tutustuneella Viljalla on edessään kova tehtävä, kun hänen täytyy kerätä jokaisen Suomen maantierosvosuvun vaakunoiden tavut. Kirjaa lukiessa saa jännittä, löytääkö Vilja kaikki tavut ja saadaanko lukittu arkku auki, vai pysyykö se suljettuna ikuisesti. Tavujahdissa yllättäviä tilanteita pääsee tapahtumaan koko ajan koodinpurkajien matkatessa ympäri Suomea tavujahdissa.

Miksi? Hankalan alun jälkeen kirjaa lukiessaan, löytää itsensä keskeltä seikkailuja ja kiperiä tilanteita, joihin on helppo samaistua.

Kenelle? Teos on suunnattu pääasiassa lapsille ja nuorille.

Muuta:
Kirja sisältää tekstin ohella myös herkullisia reseptejä, joita haluaisi itsekin päästä kokeilemaan.

Teksti: Sanna Valtonen

Lähetä oma kirja-arviosi!

Kirjoita viestiin kirjan nimi ja kirjoittaja, kuvaus juonesta sekä arvio siitä, kenelle kirja sopii ja miksi. Kerro myös jotain yllättävää lisätietoa kirjasta tai kirjailijasta! Lähetysosoite on koululainen@otavamedia.fi. Arvioita julkaistaan Koululainen-lehdessä ja/tai Koululaisen nettisivuilla.

Lue myös edellinen kirja-arvio.

Kommentit

Oma kommentti