Kirja-arvio: Miisan kaksoisaxel

Henna Helmi: Miisan kaksoisaxel

Koululaisen kirja-arviot

Juoni: Yläastetta aloitteleva Miisa on harrastanut taitoluistelua pienestä pitäen. Innostus ja ilo jäällä alkavat kuitenkin vaihtua turhautumiseen, joka tuntuu nyt seuraavan jokaiselle elämänalueelle: koulu ei suju, vanhemmat eivät ymmärrä ja jäällä se haastavin, kaksoisaxel, tökkii aina vaan. Vetävästi kirjoitettu nuortenromaani avaa ovia paitsi taitoluistelun maailmaan, myös yläasteikäisen ajatusmaailmaan. Miten päästä eteenpäin, kun kaikki hankaa vastaan ja joka asia ärsyttää?

Kenelle? Jokaiselle tytölle, jolla on koskaan ollut tärkeä harrastus tai on joskus lyönyt päätään seinään koulun, vanhempien tai harrastuksen takia. Ja jokaiselle vanhemmalle, jonka on hankalaa ymmärtää, miksi yläasteen ensimmäistä luokkaa käyvä nuori on piikit pystyssä kuin siili.

Miksi? Elävä henkilögalleria ja hyvä juoni. Kirjassa on imua ja lukija tutustuu Miisaan hyvin.

Muuta: Kirjailija Henna Helmi on aiemmin julkaissut aikuisten kirjan käyttäen koko nimeään Henna Helmi Heinonen.

Teksti: Maija Kajanto

Lähetä oma kirja-arviosi!

Kirjoita viestiin kirjan nimi ja kirjoittaja, kuvaus juonesta sekä arvio siitä, kenelle kirja sopii ja miksi. Kerro myös jotain yllättävää lisätietoa kirjasta tai kirjailijasta! Lähetysosoite on koululainen@otavamedia.fi. Arvioita julkaistaan Koululainen-lehdessä ja/tai Koululaisen nettisivuilla.

Lue myös edellinen kirja-arvio.

Kommentit

Oma kommentti