Laura Vanamo on ylpeänä oma itsensä

Laura Vanamo on tunnettu iloisesta luonteesta ja japanityylistään. Hän ei aio tehdä hulluna töitä miellyttääkseen kaikkia, sillä se ei kuitenkaan ole mahdollista.Laura Vanamo

Idolsin viime kaudelta tuttu persoonallinen Laura on julkaissut pirteän singlen Se Tunne. Kappale on Lauran itse suomeksi sanoittama coverversio japanilaisen popparin Kusumi Koharun kappaleesta Koi Kana. Koi Kana on sama kappale, jonka Laura esitti Idolsin alkukarsinnoissa.

Oma tyyli löytynyt

Persoonallisesta tyylistään tunnettu nuori nainen ei aina ole ollut varma itsestään ja omasta tyylistään, vaan on kokenut erilaisia vaiheita omaa tyyliä etsiessä. Laura kuitenkin vakuuttaa, ettei tarvitse olla huolissaan, vaikka oma tyyli ei olisikaan vielä löytynyt. Tyyliään voi myös vaihtaa, jos siltä tuntuu.

– Kyllä oma tyyli tulee kun on tullakseen. 13-vuotiaana mäkin luulin olevani ihan hevari.

Laura on myös joutunut kiusatuksi pukeutumisensa takia.

– Ala-asteella mua kiusattiin siitä, että mulla oli kirpparivaatteita, koska meillä ei perheessä ollut paljon rahaa. Se on käsittämätöntä. Nykyäänhän on muodikasta käydä kirppareilla. On jotenkin hassua, että nykyäänkin mä ostan suuren osan mun vaatteista kirpputoreilta. Valkkaan vaatteni sen perusteella ovatko ne kivan näköisiä, en sen perusteella mistä kaupasta ne ovat.

Itsestään pitää tykätä

Laurankin positiivisuus on välillä koetuksella kun kokeesta tulee huono numero tai jotain uutta asiaa ei vain tunnu oppivan.

– Kaikille tulee eteen asioita, joita ei vaan osaa tai kykene tekemään. Silloin pitää asennoitua niin, että eihän tässä maailmassa kukaan ole täydellinen. Pitää vain yrittää tehdä töitä sen eteen, että pystyy sitten myöhemmin parantamaan.

Aina löytyy ihmisiä joihin itseään voi vertailla. Laura muistuttaa kuitenkin, että itsestään voi pitää ilman, että on itserakas.

– Ei elämässä ole mitään tolkkua, jos aina ajattelee muiden olevan parempia kuin itse on.

Unelmana levyn tekeminen

Lauran unelma musiikkirintamalla on levyn tekeminen.

– Haluaisin ilmaista itseäni mahdollisimman monella tapaa musiikillisesti, ja siksi olen kiinnostunut tekemään kaikenlaista musiikkia rapista teknoon.

Laura haluaa tulevaisuudessa kirjoittaa lauluja ystävyydestä.

– Haluan kirjoittaa biisejä ystävyydestä ja sen tärkeydestä, joista kirjoitetaan nykyään aivan liian vähän.

Laulajan persoonallisesta äänestä on tullut paitsi kiitosta myös kritiikkiä, mutta poppari itse ei ota sitä liian vakavasti.

– Kun ihmiset tulevat kysymään miksi mä laulan tällaisella kauhealla nenä-äänellä, niin mä sanon, että se kuulostaa hauskalta ja mä pidän siitä. Voihan se välillä kyllä ottaa korviin, itsevarma Laura hekottelee.

– On tärkeää osata nauraa myös itselleen, hän vielä lisää.

Idolsista hyvät muistot

Laura muistelee osallistumista Idolsiin hymysuin ja vakuuttaa kokemuksen olleen ennen kaikkea positiivinen.

– Sekin, että pääsin Idolsin alkukarsinnoista jatkoon, yllätti minut. En ole maailman paras laulaja, mutta teen paljon töitä kehittymisen eteen.

Laura tippui Idolsista semifinaaleissa, mutta se ei elämää positiivisesti katsovaa Lauraa masentanut.

– Lähdin Idolsiin hyvillä mielin ja lähdin sieltä pois hyvillä mielin, Laura toteaa ja kertoo, että seurasi Idolsia kotisohvalta koko loppukauden.

– Mukaan jäi laulajia, joita halusin kannustaa ihan loppuun saakka. Koopista tykkäsin alusta alkaen.

Teksti: Hilppa Alanko Kuva: Harri Hinkka
 

Kommentit

Oma kommentti