Luokkaretkemme tanssiteatteri Minimiin

– Mahtavaa, kiljuivat Saderummut, Tuusniemen alakoulun 2b-luokka kuultuaan voitostaan. Olimme voittaneet luokkaretken Kuopioon tanssiteatteri Minimin näytökseen ja syömään ravintola Lounassalonkiin!

Riemulla ja odotuksella ei ollut rajoja. Vihdoinkin koitti 27.10.2009, se päivä,  jolloin lähtisimme matkaan…

Vihdoinkin retkellä

Matka alkoi hienosti. Paikallisen yrittäjän Hojon matkojen bussi kyyditsi meitä turvallisesti kohti päämääräämme. Matkalla, joka kesti tunnin, ehdimme nähdä open talon ja paljon muutakin, lisäksi kuulumiset tuli vaihdettua ja tikkarit syötyä. Jännitystä oli ilmassa.

Perillä Kuopiossa

Vihdoin olimme Kuopiossa ja tanssiteatteri Minimin edessä. Pääsimme sisälle ja meidät ohjattiin näytössaliin. Katselimme tyhjiä penkkirivejä ja pimeää näyttämöä… Olimme todellakin ainoat katsojat, tämä oli todellakin vain meille! Lavalla oli vain yksi vaunu, jossa luki: Suomi-Finland. 
 
Jännitys tiivistyi ja pian näimme ensimmäiset esiintyjät… Musiikki alkoi ja samalla näytös, joka oli todella hyvä ja hauska. Esiintyjinä oli kaksi miestä, joiden roolit vaihtuivat tiuhaan. Nauroimme paljon!

Erityisesti upeat tanssit, poron ja karhun yhteistanssi, sauna ja mämmi vastaan vasta (vihta) -taistelu jäivät lähtemättömästi mieleen. Esitys teki meihin suuren vaikutuksen. Ja vaikka koko esitys oli englanniksi, ymmärsimme kuitenkin! Ja juurihan olimme koulussa opetelleet Suomen karttaa ja muitakin asioita Suomesta. Joten ”Absolut Finland” oli hyvä esitys siinäkin mielessä.

Esityksen jälkeen

Paljon odotettu oli myös hetki, jolloin saimme jutella esiintyjien, kahden miestanssijan, kanssa. Kyselimme asioita ja he kertoivat itsestään, ammatistaan, teatterista ja esityksestä. Lisäksi mekin saimme vastata kysymyksiin. Saimme myös näyttää heille omaa tanssiosaamistamme.

Rekvisiittaakin saimme kokeilla ja oleskella näyttämöllä. Karhun ja Poron asut olivat ahkerassa kokeilussa, kuten myös tekoparrat. Suomen liput liehuivat näyttämöllä, koska olimme saaneet omat liput ja kokeilimme tanssimista niiden kanssa. Rekvisiittana ollut sauna oli myös suurena mielenkiinnon kohteena. Se toimii oikeasti!!! Tanssijat olivat hurjan kivoja ja nostattivat myös 2b-luokan henkeä! Tämä oli mieleenpainuvaa ja hienoa!

Nyt syödään hienosti!

Kun pääsimme ravintola Lounassalonkiin, olimme hämmentyneitä. Nyt tiesimme, miksi ne hyvät ruokailutavat on syytä opetella.
Paikka oli upea ja kaunis! Elämys jo sinänsä. Lisäksi suussa sulava, herkullinen ruoka ja kaunis kattaus saivat meidät ryhdistymään ja nauttimaan olostamme.

Söimme sinisessä salongissa, upeiden tyylihuonekalujen ja vanhojen tavaroiden keskellä. Monelle meistä tämä oli hieno kokemus: ”voittaa hampurilaispaikat”, sanoi useampikin oppilas. Alkusalaatin, pääruuan ja jälkiruuan syötyämme olimmekin jo valmiita kotimatkalle. Vatsat olivat täynnä ja kaikkien mielestä ”tässä ravintolassa saa hyvää ruokaa”.
 
Kotimatkalle lähdettiin onnellisina hienosta päivästä. Liput vielä liehuivat, kotiin saakka.

Kiitos Koululainen!

Ilmoittaudumme kisaan varmasti mukaan myös ensi vuonna! Kaiken kaikkiaan, retki oli loistava ja paikat sellaisia, joihin ei kotoa välttämättä ensimmäisenä mentäisi. Mutta nyt meidän luokka olisi valmis menemään vaikka heti uudestaan!

Kirjoittanut: Luokka 2b Tuusniemen alakoulusta ja heidän luokanopettajansa Johanna Parviainen.

Kommentit

Oma kommentti