Luokkaretki Tähtisirkukseen

Muhoksen Kirkonkylän koulun 6C-luokka palkintomatkalla Oulun Tähtisirkuksessa

Reilu luokka -kisa, sirkuksessa

Kerromme sirkusreissustamme sekä sitä ennen ja sen jälkeen olevista fiiliksistä! Voimme hyvällä omatunnolla sanoa, että odotimme matkaa todella jännittyneinä! Jotkut olivat tulleet koululle melkein tuntia ennen lähtöä. Kaikki olivat todella innoissaan ja osalla oli jopa mahakipua. Kun saavuimme sirkuskoulun pihaan, kaikki olivat aika pettyneitä rakennuksen ulkonäköön, mutta sisätilat olivat loistavat!! Siellä oli vaikka mitä ja nyt kerromme siitä, mitä me siellä teimme.

Akrobatiaa ja jongleerausta

Kun menimme sisälle, huomasimme heti katosta roikkuvat samettikankaat ja kiipeilyköyden. Siellä oli myös kahdessa metrissä oleva rengas, joka roikkui katosta ja sinne vain kiipeiltiin ja sitten pelleiltiin! Kankaissa, köydessä ja renkaassa saimme kokeilla ilma-akrobatiaa.

Sussu renkaassa

Saimme myös harjoitella jongleerausta erilaisilla välineillä, kuten palloilla, huiveilla ja keiloilla. Saimme pyörittää lautasia kepin päässä, kokeilla diapoloja ja flower stick -keppejä, tasapainoilla, pyörittää hula-vannetta, ajaa yksipyöräisillä ja paljon muuta kivaa.

Kato ope! – Onnistumisen elämyksiä

Paikanpäällä meillä oli kaksi opettajaa, Antti ja Anna-Leena. He olivat erittäin taitavia ja mukavia. Molemmat olivat harrastaneet sirkustelua jo kauan ja toimivat ohjaajina myös viikoittain kokoontuvissa sirkuskoulun ryhmissä. Anna-Leena oli todella taitava hula-vannetempuissa ja opetti niitä tytöille. Taitavia vanteenpyörittäjiä olivat mm. Ronja, Katri, Johanna ja Susanna.

Ada lentää

Jotkut olivat erittäin hyviä joissain tietyssä jutussa ja esim. Ida taisi innostua alumiinipalloista ja olikin hyvin taitava tasapainoillessaan ja liikkuessaan niiden päällä. Myös Mintulta pallon pyörittäminen sujui hienosti.

Ida tasapainopallolla

Moni taitava kiipesi kolmeen metriin narua pitkin ja ne taitavat oppilaat olivat Katri, Katariina, Jesse ja Henri. Trapetsirengas oli yksi suosituimmista välineistä ja moni onnistui kiipeämään sinne. Luokkamme Jesse, Henri ja Jani-Pekka kiipesivät sinne kaikki yhdessä ja Kalle hyppäsi mahaplätsillä sieltä alas! Katosta roikkuvat joustavat samettikankaat olivat haastava väline, mutta erityisesti Katri ja Jesse innostuivat harjoittelemaan niissä ja onnistuivat joissain hurjannäköisissä tempuissa.

Jessen hurja temppu

Henri, Ronja, Katariina ja Johanna oppivat aika nopeasti jongleeraamaan kolmella pallolla. Taitavia oppilaita löytyi myös lautasten pyörittäjistä ja niitä olivat mm. Jemina, Johanna, Joonas ja Laura. Arttu treenasi kovasti yksipyöräisellä ajamista ja Tanja keskittyi flower stick –kepin heilutteluun. No, siinä oli suurin osa luokkamme oppilaista. Jokaista emme voineet mainita, mutta kaikki olivat taitavia jossain asiassa!

Hyvät muistot säilyvät

Tapasimme myös sirkuskoulun johtajan Anna-Kaisan, joka on sirkuskoulun Stella-pelle. Anna-Kaisa on perustanut Oulun Tähtisirkuksen vuonna 2000, jolloin se toimi nimellä Stellan Sirkuskoulu. Tällä hetkellä Tähtisirkuksessa sirkustaitoja harjoittelee viikoittain noin 130 oppilasta erilaisissa ryhmissä.

Pariakrobatiaa harjoittelevat Johanna ja Susanna. Katri avustaa.

Meillä oli todella hauskaa! Fiilikset päivän jälkeen olivat mahtavat ja olimme niin tyytyväisiä reissuun, että tahtoisimme sinne uudelleen! Jos ohjaajamme lukevat tämän, tahdomme kiittää heitä todella mukavasta ja ikimuistoisesta sirkuspäivästä!! Kiitos erittäin paljon että pääsimme tälle matkalle!!

Kirjoittajat: Elisa, Susanna ja Katariina 

Kommentit

Oma kommentti