Maaliskuun Koululaisessa 2010

 Koululainen 3/2010

Maaliskuun Koululaisessa ihastellaan ja ihmetellään eläimiä. Kansikuvapoikamme on kääpiömäyräkoira Sulo. Lehden sisäsivuilla pääsemme kurkistamaan Sulon elämään. Kansikuvamallimme poseeraa myös uusissa e-korteissa. Ne löytyvät täältä.

Kristiina laulaa kuorosodassa…

…ja rentoutuu saunassa. Kristiinan kevät on todella kiireinen. Hän osallisutu ylioppilaskirjoituksiin ja johtaa omaa kuoroaan Kuorosota-ohjelmassa. Koululainen toivottaa Kristiinalle paljon onnea kevään ponnistuksiin!

Koululainen 3/2010

Apinoiden elokuva

Oudoimpien uutisten takaa löytyy usein erikoinen eläin tai tärähtänyt tiedemies – parhaassa tapauksessa molemmat.

Edinburghin eläintarhan simpansseille annettiin apinankestäväksi tuunattu kamera. Tuloksena oli maailman ensimmäinen apinoiden kuvaama elokuva, joka on esitetty brittiläisellä BBC Two -kanavalla.

Videoita löytyy täältä. Lisää hulluja eläinuutisia maaliskuun Koululaisesta.

(Teksti: Miikka Järvinen)

Koululainen 3/2010

Matka ihmemaahan

Mielikuvituksessa kaikki on mahdollista, aivan kuin uudessa Liisa Ihmemaassa -leffassa. Hyvällä mielikuvituksella voi vaikka saada oman koiran… Niin kävi 12-vuotiaalle Nealle.

Koululainen 3/2010

Sulo on viisas pikkarainen

Koiranpennun arki on sääntöjen opettelua, leikkiä ja vähän kepposiakin. Seurasimme Sulo-mäyräkoiran ensimmäisiä viikkoja uudessa kodissa. Mukaan mahtui kaikkea koirakaveri Santeriin tutustumisesta ekaan ulkopissaan…

Koululainen 3/2010

Julisteissa

The Baseballs, Tanja Poutiainen, Paavo Pesusieni ja lukijaäänestyksen voittaja chinchilla!

Maaliskuun Koululainen ilmestyy maanantaina 1.3.2010.

Kommentit

what a beautiful post! enhvyteirg from the gorgeous photos, to your poses, to the outfit and the poem (soumi is the poem?) is just perfect and inspiring. i’m getting my hair done professionally soon too!! i’m SO NERVOUS! =P but also excited. can’t wait to see your new ’do.Twitter:

Kuka nyt haluis lukee jostain apinoista??

Laittakaa viestiä se kuka haluu lukee apinoista!

onko tulossa levy nimeltä puhuva kone. 11 vuotias poika joka laulaa räppiä. se poika on tosi hyvä. kun kirjoitatte googleen puhuva kone niin siellä on yks tosi hyvä biisi.

mun mielestä tää lehti on ollu kiva mutta pääseekö joskus metallica julisteeseen ??

Olen samaa mieltä Ansku=D!Voisi tulla 2 koululaista kuussa!Tuleehan mun pikkusiskollekin Hevoshullu ja sekin tulee 2 kertaa kuussa 2 viikon välein!

Jes julisteessa on Chinchilla!<3En oikeen Basebalssista tai Paavosta tykkää mutta on chinchilla ihan kiva ja Tanja Poutiainen koska oon oikeastaan urheiluhullu!:$

No hei, kaikki valittaa jotain tyhmää koirist ja Anna Abreust!!! Jos oikeest ajattelisitte vähän, niin toi on TOSI NOLOO!

JUSTIN BIEBER tai ADAM LAMBERT julisteeseen!!! ja sit olis joku hieno NEW YORKISTA joku mustavalkonen maisemajuliste!! mut JUSTIN BIEBER ehdottomasti julisteeseen!! >:—-)

voi pee mulle ei tuu koululaista enää!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!=(=(=(=(=(

sä joka kirjotit UnKityn tunnuksilla,voisit kirjottaa tollasta ihan omilla tunnuksillas.tunnen UnKityn,EN OO SE JOKA KIRJOTTI SITÄ ROSKAA MAANANTAINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mun käsittääkseni uus leti tulee 29.3.
ois kiva jos ois koira tai heppa juliste=)

jess!!!
uuet lehet on aina kivoja niissä on kaikkee kivaa vaikka en ite tilaa mut mun äiti ostaa niitä mulle:P 🙂 🙂

~ Joo sää joka aiot ehkä lopet. tän lehen tilaamise jos siin tulee anna abreun juliste, nii oot varmaa ehkä vtu päly tai jotain sellasta ? Tärkein lehdessä ei oo juliste. Jos susta on nii hanki juliste lehti. ^^ Ter. Tuntematon : DD

Mulle ei oo ees tullu koko koululainen!!!! DDDD: Ääääääää!!!!!!!

Saisiko joskus Koululaisen sarjakuvahahmot julisteeseen…Elli ja Emma vaikka?

joo hippi4 , kyllä loukkasit!! sanokaa jos tiiätte justin bieber- nimisen laulajan… onko muita jotka haluis sen julisteesee?? tai cheerleadingii julisteesee?? oonks mä ainoo?? murr

Moi! Haluatkos kuulla minun upean nukkelaulun? No, ikävää kyllä se on salaista. No, kerron sen ajatuksen. Eli saan upouuden nuken. Sitten leikin sillä pitkään ja ostan vielä uudemman. Sitten en leiki vanhoilla nukeilla, vaan sillä uudella. Nuket suuttuvat ja alan taas leikkiä niillä kaikilla. Siinä laulussa on onnellinen loppu. Ai niin sen laulun nimi on Bratzit ja legot. Muuten, taidankin käyttää entistä nimimerkkiä. en muistaisi uutta.

MUSEN JULISTEITA JA ÄKKIÄ!<3333333333333333 pliis olkaa kilttejä

No jee. The baselballs on tosi hyvä. Mä ja mun pikkusisko saadan vuorotellen julisteet ja nyt on sen vuoro. Nyyh:(

Musta toi koirajuttu oli tosi kiva. Koko lehti oli kokonaisuudessaan loistava! Toivottavasti on seuraavakin! 🙂

Niin katti44 kerroppa se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kuule katti44 kato kuule ihan ite peiliin ja mitä vikaa muka anna abreussa on!?!!?!

Harmi en saanu lehtee tilattiin JUST pari päivää sitten -.-”

justin bieber ei oo koskaa ollu julistees voisko tulla!!??

Hmph.. muistaako kukaa et oliko se Latviast vai Laituast ku oli ollu se korkotiili? Hukkaisn oman lehen:D

Tyhmäääää!!! Meille ei tuu enää koululainen ja just nyt ois ollu hyvää juttua! Siis vähäks siistii. Apinoiden kuvaama elokuva… WOW!!!

Toivoisin että johonkin lehteen tulisi Hannah Montanasta tai Miley Cyrusista ees yks juliste. Se olis ihan mahtavan hienoo ! 😀

OON SAMAA MIELTÄ MIUKU MAUKUN KAA IHAN TURHAA LAITTAA SUUNNILLEEN JOKA TOISEEN ANNA ABREU JULISTE. SE ON VAAN MUN MIELIPIDE MUT SILTI

Ihan paras lehti tää 😀 aww, jee Baseballs JULISTE! <33
Kaikki oli nii perfecto XD Mut toivoisin HEPOISTAKIN aina välillä sinne, vaikka kanteen hevosen kuva tai jostain hevosrodusta joku tietopaketti 🙂 MUN suosikki lehdet on KOULULAINEN ja VILLIVARSA <3 Koululainen on parantunu ihan hirveesti 3 vuoden aikana =) MÄ fanitan KOULULAISTAA! <33333

jossaki noist vanhemmissa kommenteissa luki,et voisivat laittaa Anna Abreun. tykkään itekkin Annasta,mut siitä on tullu jo ihan LIIKAA julisteita!!! oon tilannu Koululaista kolme vuotta,ja mulla on jo aikamoinen kasa julisteita Annasta!

ja minä taas ootan vieläkin et Koululainen yllättäs mut viel joku päivä ja laittasivat julisteeseen Happoradion… ;'(

Harmittaa, ku haluisin frendit julisteeseen, ja en osaa äänestää ni ei sitä koskaa tuu… nyyh…

toi mäyräkoira juttu oli ihana siitä sulosta ♥ 🙂 tulisipa huhtikuun numeroon juliste anna abreusta tai justin bieberistä.

voi olla et on,,, jei uus lehti !!! ;DDDDD vihdoin ja viimei ;D kylllä mä sit oon odottanukki viimesen kuukaude ;D

Moi! Siis aivan ihana kansi.. Niin söpö toi koira, että voi voi! 😀 Lehden sisältökin oli aivan ihana niin paljon kaikkea ihanaa luettavaa! Luin tota lehtee ainakin puoltoista tuntii.. En voinu jättää kesken. Julisteessakin oli ihania kuvia. Voisitteko joskus laittaa julisteeseen Adam Lambertin kuvan ? <3 Se on aivan ihana laulaja ja parhaat biisitkin sillä on 😀

Milloin maaliskuun Koululainen kolahtaa postiluukusta? Ei ole vielä näkynyt=(

Miksei julisteissa voi koskaan olla Michael Jacksonia?! JA joku aukeama juttu Michaelista??

ja sit adam lambert olis kans kiva julistees.. mä kyl kans tykkään anna abreusta, mut se on melkeen aina jossain julistees, et ei sitä jaksa.. ku kaikki ei tykkää kaikesta musasta..

jee! paavo pesusieni <333 mut miks basebaal on nii ihana.. hyi yäk! ei siis millään pahalla, mut en tajuu siitä mitää.. ottaa toisten kapppaleita ja tekee niist jotain vanhaa.. sori jos loukkas jotain baseball fanii.. mut julisteeseen vois tulla JUSTIN BIEBER! <33 :------) s

PAAVO PÄÄSI JULISTEESEEN, HURRAA, HURRAA, EN USKONUT NIIN TAPAHTUVAN, HURRAA, HURRAA, HÄN USKALSI KUKKOA KIVITTÄÄ, JA UHMATA KIISKEÄ HIRVEÄÄ, OLI MERTEN KAUHU, TUO PAAVO AIKOINAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uus koululainen on tosi hyvä!! Ootan aina sitä innolla. Oispas joskus juttu kaneista tai marsuista. Ittelläni on kani. Se on tosi söpö!<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Haliuun et Selena gomezista olis koululaisessa juliste!!!!

Jee,The Baseballs juliste<3<3 IHANAAAAAAA<3<3<3<3<3<3<3<3<33<3<3<333 ;------------DDDDDD

Joo mä luin ton lehden vähän aikaa sitten 1.3.10 No siin oli hienoja juttuja ja kuplat on kivoja.
siinä lehdes oli kans kivoja kilpailuja.
Saatte kaikki pyytää mua kamuks.
By:Emppu2000

Jee! Koululainen tuli! Aloin heti koulusta tullessani selata sitä. Hyvä lehti!!!!!!!!!!!!!

KOululais lehdessä 3/2010 Asiaa palstassa, joku kirjoitti että 7-11 vuotiaan mielestä on coolia seukata suositun kaa. Toi ei oo totta.Se riippuu sitäpaitsi henkilöstä eikä iästä!!

koirat on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin ihania! ja baseballs on hyvä! MUTTA TOKIO HOTEL ON PARAS!!!!!!!!!!!!!<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

musta nimimerkki oot ihan oikees anna on ihkudaa tyyppi eli pissis mut en mää loppetais koululaista jonkun annan takii onha koulu laises esim.mokat ja sarjikset hyvää mu mielide

hei tiedoks lopettakaa annasta jankuttaminen se on ihan out kaikki vois jo lopettaa siitä tykkäämiseen kaikki jokka tykkäätte annasta niin katsokaa peiliin!!!!!!!!!!!!!!

jippii taas uus lehti ja mäyräkoirat is best i love mäyräkoiria

Milloin h****sa se lehti on tullut tai tulee ???????????????

Justin Bieber? No kyl sen nyt tietää. Teinipoika, joka laulaa ku nainen. Anteeksi jos loukkasin.

Kuules nyt mursu vaiko marsu: Kaikilla saa ja pitääkin olla oma mielipiteensä. Eikä aina voi tehdä sinun mielesi mukaan!
Ja sitten sulle cheerleader!!: Nyt kyllä meni niin sanotusti vähän sukat sekaisin! Ensin sanot että ei pidä olla sellaista josta kaikki jo tietää ja sitten sanot että pitää olla cheerleadingist tai Justin Bieberist!!!! Siitä jos jostain kaikki tietää!!!!
Ja sitten sulle musta: Ymmärrän tunteesi, mutta tuo on jo todella rumasti sanottu. Ketään ei saa edes keskustelupalstoilla solvata tuolla tavoin!!!!! Ja takaan että tiedän mistä puhun sillä en kyllä itsekkään pidä Anna Abreusta.
Ja sitten vielä yksi asia: Hyvää loskatalven jatkoa!
🙂

Voisko joskus tulla hamsteri julisteeseen? PLEASE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vihaan abreuta, älä välitä. Mä fanitin annaa vähän aika sitten, mut en enää. Mutta ei sulla oo kyllä oikeutta tommoseen käytökseen… Annalla vaan on paljon faneja ja se on suosittu joten siitä on paljon kaikkee tääl

jääkiekko joukkue ois kiva. mutta jos vielä kerran tänä vuonna tulee juttu anna abreusta oli se sitten juliste tai mikä hyvänsä mää lopetan tilaamisen!

ois kiva jos tulis juliste suomen naisten jääkiekon olympia joukkueesta, mut viime numerossa tullut anna abreun juliste oli ihana! muute miks julisteisiin tulee niin hirveesti eläimiä, vaik ne onki ihania nii ne kaikki on niin samanlaisia!!!

Voisko huhtikuun Koululaisessa olla juttuu kissoista ja julisteessa kissa tai SuomenLapin koira?

Ihanaa kun tulee uus Koululainen ja siinä on juttua koirista ja chinchilla julistees.Kenen mielestä kissat ja koirat on ihania?Mun <3 varsinkin Maatiais- ja Norjalaisetmetsäkissat<33

musta koululainen on ihan paras lehti!!!!! mut voisko hutikuun koululaises ol jotain synttäreiden valmisteluista? EI siis mitään vaatejuttui niinku esim.eeron paita seppälä

Kiva kun tulee taas Koululainen! 🙂 Mul on pian synttärit! 😀 Täytän 11!!! 😀

on the baseballski iha hyvä mut twilight on parempi!! onks se jo kokonaa unohettu??? ei kai??

MÄ HHHHAAAALLLLUUUUNNNN justin bieberin julisteeseen!!! kuinka moni tykkää siitä ??????? haluun tietääää!!!!!! siis pliis kertokaa ees tiiättekö justin bieberin??

Tykkään kyllä enemmän kissoista mutta onhan koiratkin söpöj! ♥♥♥ :3

JEE ILMESTY JO OLE NIIN KILTTI!

Kyttään postilaatikkoa silmä kovana 🙂

SÖPÖ SÖPÖ SÖPÖ SÖPÖ SÖPÖ KOIRA! <33333333333333333333

Voisko An cafen tai jonku muun japanilaisen bändin saada maaliskuun julisteeseen?! ku koululaises ei ikinä oo!!!!!!!!

Jeeeeeeeeeeeeeee!!!
the baseballs ja chinchillst rules!!!! Kerrani ihania julisteita!!!
<3<3<3<3<3<33333333333333<3<3<333333333333333

onko se the baseballs-juliste hyvä? meinaan vois ostaa ton lehden kun sais pari julistetta ja jos siinä kerran on koiristakin juttua…

mmusta, jos sä e tykkää Anna Abreusta, sun ei tarvis lukee niitä sen palstoja!!!

Jee!!! Uus lehti! Sais tulla enemmänki lehtiä ku 12 kertaa vuodessa! Mut ymmärrän tilanteen :)Kiva ku on juttuu koirista!<333 Millon tulee julisteeseen kunnon kuva Lady Gagasta joku lähikuva vaik??? KOULULAINEN LEHTI ON PARAS!!!<333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333

Koululainen on paras lehti ikinä:D!!! En malta odottaa kun pääsen lukee sitä:).

musta, olen samaa mieltä. Inhoan Anna Abreuta. Viime vuonna sitä näki aika useasti meidän pihoilla, kun seurusteli naapureitten pojan kanssa. Jotkut ehkä arvaavat kenestä puhun, tai sitten eivät. Mutta hyvä että erosivat

kivaa….koululainen! toivoisin koululaiseen ulkoiluvinkkejä ja hello kityn julisteen,ois ihanaa jos se toteutuis ja sekä lisää testejä ainakin 2.

JIIHAA!
Tykkään kun koululaises on elokuva esittelyitä♥
Ois kivaa jos koululainen tulis ees 2 kertaa kuukaudess….. XD Hehhee.

Jos on Anna Abreu juliste se on 1029473957396849404949003 KERTA!

Millon tää tulee kauppoihin?
Jos joku viittii vastaa mun vieraskirjaan :3

Jes, ootan jo lehteä. Toi koirajuttu on varmasti tosi hyvä 😀

Ihan tyhmää!! Oisin niin kovasti halunnut hamsun julisteeseen:

Nyyh, mul ei tuu enää koululainen ku meiän äiti unohti kerran maksaa laskun. Mut nyt me tilataan taas koululaist 🙂 Harmittaa vaa ku oon jääny kaikest kivast paitsi ;

LoL,ei sitte voi laittaa Anna Abreusta uusia kuvia julisteeseen…

Sulle mursu vaiko marsu, olen täysin samaa mieltä kanssasi!!!!

Anna Abreu saatas ampua! Se on surkee.

Siks lopetinki koululaisen tilaamisen ku kokoajan vaan jauhetaan tästä ärsyttävästä ihkudaapissiksestä.

aina on jostai semmosest juliste jonka KAIKKI tietää. miks ei vois tulla justin bieberist julistetta? tai cheerleadingist esim. tän vuoden maajoukkueest??? siis: cheerleadingii & justinii julisteesee PLEASE!!!

kiva kun kuolulanen tulee taas, mut miks ei hanna-mariasta (uimari tähti Seppälä)oo mitän??:

Demi_Demittäjä must koululainen hyvä. Miks tilaat tai ei toi ihan tilaamiselta kuulostanut. Vai koitatko vaan ärsyttää. Ja onks aina pakko laitaa ihan sairaasti ! ja ? merkkejä. Se vie vain tilaa.

jee! paavo pääsee seinälle! kiva saada juttua liisa ihmemaassa leffasta ku depp on siinä<3

Ja muute AA FANI <3! Anna on oolu muutenki jo monta kertaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maailman söpöin kansi 4ever!!!!!!!<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
Rakastan eläimiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

BUUUUU:
Minkä takia sitten olet kirjautunut tänne jos koululainen on surkee? 😀

Aika kiva kun julisteessa on The Baseballs. Taidan ripustaa sen seinälle heti kun lehti tulee… :3 Sulo-koira on munkin mielestä söpö!:3 <3 Vastatkaa ihmeessä tähän kysymykseen: Onko teidän milestä The Baseballs hyvä? Ja Sulo-koira söpö?

mulla on Kääpiömäyräkoira pitkäkarvainen jonka nimi on kans Sulo

SE ON NIIN SÖPÖ

Kivan näkönen lehti! haluun lukee sen nyt heti 😛 Korat on ihanii <333
vaan muutammassa lehessä on ollu kannessa koiran/koirien kuvia ;( vaikka oon tilannu jo koululaista kohta 5vuotta!!! :----D

Hii!!
Koululainen!!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

LAITTAKAA VAIKKA KANEISTA JOKU JUTTU KOULULAISEEN!
KOULULAISEN TEKIJÄT

HEI LAITTAKAA JOSTAIN TOISESTA ELÄIMESTÄ KOULULAISEEN KOULULAISEN TEKIJÄT!

JES! UUS LEHTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MUUTEN SUOSITTELISIN KÄYDÄ 1001.COM SIVULLA

Tylsää aina joku juttu koirista pidän ja rakastan enempi KOIRIA ja NIIDEN PENTUJA

Tylsää, aina on juttua koirista! Plääh! Kissat on paljon kivempia!

Hyvä et kirjoitetaan koirista. AnSku11 jos ei oo mitään kiinnostavaa niin miks tilaat? Jos löydät jostain muusta koululaisesta hyvän jutun niin osta se ei kannata muuten tilata.

The Baseballs on julisteessa. Upeeta tykkään tosi paljon siitä!

CHINCILLAT ON SÖPÖJÄ!!!!!!!! Mut muuten kissat ja koirat on PARHAITA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Meillä on kisu ja koira!!!!!!! RAKASTAN NIITÄ IHAN HULLUNA!!!!!!!!!!!!!!!!

koululainen on ihan paras!!!
ootan sitä joka kuukausi saapuvaksi:P

No jee!Ei varmaa taaskaa mitää kivaa…Mut mä tilaan viel täl hetkel

Jee!! En malta odottaa, että pääsen lukemaan lehteä!
olin 9!

Hyvä että Kristiina Braskistakin on joskus juttua Koululaisessa, ja hieman Leppävirran kuorostakin. ;)<3
Leppävirta on ihana paikka!

IHAN PARASTA! JULISTEESSA CHINCILLA! OLENM OOTTANUT TÄTÄ.
MYÖS THA BASEBALS ON HYVÄ MUT ENTIIÄ TANJASTA JA PAAVOSTA.-

Mahtavaa! Uus lehti! Aika kiva tää uus toiminto, siis kun tohon tulee aina seuraava lehti! =3

Oma kommentti