Asiaa Android-laitteen roottaamisesta

Olen koittanut ladata Screen Recorderia tabletille. Kun tabletti oli ladannut sen, käynnistin ja painoin Record. Yhtäkkiä  näytölle tuli viesti ”Root your Device to Use the Recording Action”. Mitä roottaaminen tarkoittaa ja miten se tehdään?

Roottaaja

Vastaus:

Roottaamisen nimi on peräisin englanninkielen sanasta ”root” eli juuri. Se tarkoittaa ohjelmiston muuntamista siten, että käyttäjä pääsee käsiksi laitteen juureen. Lataamasi Screen Recorderin tallennustoiminto toimii vain sellaisissa laitteissa, joissa on muunneltu käyttöjärjestelmä.

Android-laitteiden roottaamiseen on useita tapoja ja jopa valmiita ohjeita ja ohjelmistoja. Toimenpide vaatii kuitenkin sen verran kielitaitoa ja tietämystä, ettei sitä voi suositella ihan aloittelijalle. Riskinä on, että ohjelmisto vioittuu, jolloin laitteesta tulee kertaheitolla käyttökelvoton. Rootatut laitteet ovat myös alttiimpia haittaohjelmille. Jos ongelmat eivät pelota ja roottaaminen kiinnostaa, kannattaa perehtyä huolellisesti netistä löytyviin oppaisiin ja mieluiten etsiä myös osaavampi kaveri avuksi neuvomaan hankalissa tilanteissa. Tekemällä oppii.

Kommentit

Oma kommentti