Koodikouluun, mars!

Koodi on tietokoneen kieltä. Kun opit kielen, voit käskeä tietokonetta tekemään melkein mitä tahansa!

Mediakoululainen, koodaaminen

Koodaustunti.fi

Kuten nimestä voi päätellä, saitilla on tunnin mittaisia ohjelmoinnin oppitunteja, jotka voi klikata käyntiin koska tahansa. Tylsää tunneilla ei pääse tulemaan, sillä tehtävät ovat mukavia ja kokeilu on helppoa. Koodausharjoitusta varten voi muun muassa valita sopivan maailman: yhdessä tehdään kuvioita jäällä, toisessa tehdään oma, kymmenen minuutin mittainen peli.
Yksittäisten tuntien lisäksi tarjolla on pidempiä kursseja, joilla tietysti pääsee koodaamaan enemmän.

Koodaustunti ohjeineen on suomenkielinen, mutta palvelu on kehitetty Yhdysvalloissa. Taustajoukoista löytyy ohjelmoinnin ammattilaisia esimerkiksi Googlelta ja Microsoftilta.

Koodikoulu.fi

Koodikoulussa seikkailee Turtle Roy -kilpikonna, jota opetellaan liilkuttamaan englanninkielisiä komentoja käyttämällä.

Koodikoulu järjestää eri puolilla Suomea tapaamisia, joissa tutustutaan ohjelmointiin ja opetellaan sen alkeita. Mukaan tarvitaan nuori koodari, aikuinen avustamaan sekä läppäri. Aikataulut löydät Koodikoulun sivuilta.

Koodikoulu syntyi, kun eräässä verkkopalveluita kehittävässä yrityksessä ihmeteltiin siellä työskentelevän Juha Paanasen 4-vuotiaan Mila-tyttären koodaustaitoja. Ensin Juha alkoi pitää koodikoulua työkavereilleen ja näiden lapsille, mutta kun kiinnostus kasvoi, toiminta laajeni yrityksen ulkopuolelle.

Varsinaisen Koodikoulun yläikäraja on 9 vuotta, mutta verkosta löytyviä ohjeita voi käyttää kuka tahansa!

Koodikirja.fi

Koodikirjan on kirjoittanut Koodikoulusta tuttu Juha, ja myös sen tärkein hahmo on Turtle Roy -kilppari.

Koodikirja syntyi, koska kaikilla ei ole mahdollisuutta tulla paikan päälle Koodikouluun. Kaikkien saatavilla olevan aineiston avulla kuka tahansa voi saada kilpparin liikkumaan ja ääntelemään.

Koodikirjan vinkit sopivat kenelle tahansa 4-vuotiaista ylöspäin – yläikärajaa ei ole! Juha itse aloitti ohjelmoinnin 9-vuotiaana, ja tekee sitä nyt työkseen.

Koodikerho.fi

Jos et pääse Koodikouluun eikä kotosalla opettelu oikein luonnistu, ehdota opettajallesi, että teillekin tulee Koodikerho. Kerhot on tarkoitettu kolmasluokkalaisille ja sitä vanhemmille lapsille ja ne järjestetään iltapäiväkerhoina yhteistyössä koulujen kanssa. Koodikerhoa vetää ohjelmointiin perehtynyt aikuinen.

Teksti: Leea Puranen Kuva: ruutukaappaus osoitteesta koodikoulu.fi

Kommentit

Oma kommentti