Tassun arvoiset nettitärpit

Houkuttaako leffan tekeminen, mutta taidot eivät riitä? Kaipaatko esitelmääsi täsmällisempää tietoa tai helppoja ruokaohjeita ruoanlaiton avuksi? Koululainen keräsi kymmenen käyttökelpoista linkkiä.

Kuinka eläimiä hoidetaan?

Koululainen, Mediakoululainen, SEY

Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton sivustolta löytyy tietoa eläimistä ja niiden hoitamisesta. Testaa, mikä eläin olet tai mikä eläin sinulle sopisi. Katsele eläinvideoita, kysy asiantuntijoilta eläinaiheisia kysymyksiä ja lue kirja-arvosteluja. Voit myös lähettää sivuille omaa materiaaliasi.

Eläintaitokoulutus ELLU

Milloin Legot keksittiin?

Englanninkieliseltä sivustolta löytyy huikea määrä tietoa: eri maiden karttoja ja lippuja, listat vaikkapa rajuimmista maanjäristyksistä, tunnetuimpien lelujen syntyvuosista ja dinosauruksista.

Fact Monster

Mitä askartelisin nyt?

Koululainen, Mediakoululainen, Hepokatti

Sivustolla on värikkäitä askarteluohjeita vaikkapa sadepäivän ratoksi. Haluatko tehdä parven vihaisia lintuja vessapaperihylsyistä vai komean raketin talouspaperihylsystä?

Hepokatti

Kuinka tehdään elokuva?

Koululainen, Mediakoululainen, Kaikki kuvaa

Miten tehdään elokuva, musiikkivideo tai dokumentti? Patse ja Emppu opastavat tekijöitä videotutoriaaleissa, ja lisäksi sivustolla on runsaasti videoiden tekemiseen liittyviä linkkejä.

Kaikki kuvaa

Miten sanotaan?

Opetushallituksen Kielitivoli on koululaisille suunnattu sivusto, jolla voi tutustua vieraisiin kieliin: saksaan, ranskaan, venäjään ja espanjaan. Kielitivolissa voi pelata sa-napelejä ja lukea eri kielistä ja kulttuureista.

Kielitivoli

Miten tehdään hyvä esitelmä?

Miten esitelmä tehdään? Miten pääset alkuun, mistä löydät tietoa? Kirvakan sivuilla on myös paljon tietoa kirjastojen toiminnasta.

Kirvakka-kirjastojen esitelmäopas

Mitä kaikkea kirjastosta löytyy?

Koululainen, Mediakoululainen, Kurkistus kulisseihin

Kiinnostaisiko kirjastossa käyminen, mutta paikka tuntuu vähän vieraalta? Kurkistus kulisseihin on videosarja, joka kertoo paljon hyödyllistä tietoa kirjaston palveluista ja siitä, miten kirjastosta saa mahdollisimman paljon iloa. Mistä hyllystä niitä eläinkirjoja nyt kannattikaan etsiä?

Kurkistus kulisseihin

Mikä kasvi tämä on?

Luontotiedon pankissa on huikea määrä tietoa eri eläin- ja kasvilajeista esim. esitelmän tekemisen tueksi. Selkeää tietoa kuvittavat upeat valokuvat, ja lintujen yhteydessä voi kuunnella kunkin lajin laulua.  Näitkö erikoisen kasvin? Tunnistustyökalut auttavat lajien tunnistamisessa.

Luontoportti

Mistä löytyy apua?

Jos haluat kirjoittaa itseäsi askarruttavista asioista aikuiselle, voit luoda Nuorten nettiin omat tunnukset ja kirjelaatikon. Keskustelut käydään muiden silmiltä salassa.

Nuorten netti

Mitä leipoisin tänään?

Koululainen, Mediakoululainen, Pikkukokki, Martat

Marttojen julkaisema sivusto on tarkoitettu kodin ja puutarhan askareista kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Askarteluvinkit, ruokaohjeet, siivousniksit ja puutarhavinkit on testattu eri puolilla Suomea pidetyillä Pikkukokki-kursseilla.

Pikkukokki

Mikä on tassun arvoinen nettitärppi?

Tassu tarkoittaa: ”Otavamedian lastenlehtien susoittelema”.

Teksti: Heidi Moisio Kuvat: Kuvakaappaukset mainituilta sivuilta

Kommentit

Oma kommentti