Vaikuta vessassa

Kerää ryhmä kavereita miettimään, millainen olisi nykyistä parempi internet. Mutta hetkinen, mitä tekemistä sillä on vessan kanssa?

Mediakoululainen

Mediataitoviikko järjestää kaikille lasten ja nuorten muodostamille ryhmille avoimen kilpailun, jossa koulun, kirjaston tai vaikka nuorisotilan vessa tuunataan omaperäisellä ja kekseliäällä tavalla. Tuunauksen on tarkoitus saada jokainen vessassa kävijä pohtimaan, millainen olisi nykyistä parempi internet.

Ryhmät voivat tehdä esimerkiksi piirustuksia, kirjoituksia, videoita, valokuvia tai vaikka sisustustavaroita, jotka saavat vessassa vierailevan aivot raksuttamaan ajatuksia nykyistä paremmasta internetistä!

Kuinka pääsee mukaan?

Aluksi pitää tietysti muodostaa ryhmä ja kysyä lupa vessan tuunaamiseen. Kilpailussa on kaksi sarjaa: alle 13-vuotiaat ja 13–18-vuotiaat. Yhdessä ryhmässä voi olla 2–5 jäsentä. Ehdota kisaan osallistumista vaikkapa opettajallesi!

Vessa pitää toteuttaa Mediataitoviikolla, eli 10.2.–16.2.2014 välisenä aikana. Ryhmät voivat itse päättää kilpailutyönsä sisällön ja toteutustavan. Valmis työ ilmoitetaan kilpailuun kuvallisella ja kirjallisella raportilla.

Mediakoululainen

Tuomaristo palkitsee molempien sarjojen parhaiden vessojen tekijät. Tuomaristoon kuuluu muun muassa Koululaisen päätoimittaja Elli Mäkilä, ja kilpailuun tulleita vessakuvia tullaan julkaisemaan Koululaisen nettisivulla.

Lue lisää Tuunaa vessa -kilpailusta ja Mediataitoviikosta.

Teksti: Leea Puranen Kuvat: Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus

Mediakoululainen

Kommentit

Kauheeta, onneksi meidän koulun vessa ei ainakaan viellä ole tuollaine sotku pesä.

Eikö muka koululaises oo sanottu et eisaa laittaa rumii kuvii nettii ja nyt sitä tehää iha hirveetä

Oma kommentti