Miss Suomi Essi Pöysti: Liikuntatunnit olivat viikon kohokohtia!

Essi Pöysti– Pesäpallo oli kevätauringon paistaessa aivan ykkösjuttu! hehkuttaa tuore Miss Suomi 2009 Essi Pöysti.

Jokaisella koululaisella on jokin mielipide koululiikunnasta. Toiset odottavat innolla liikuntatunteja ja valitsevat vielä lukujärjestykseensä lisäliikuntaa, kun taas toiset eivät niin liikuntatunneista piittaa, vaan lempiaine löytyy jostain aivan muualta kuin koulun liikuntasalista. Mutta mitä mieltä koululiikunnasta on Miss Suomi 2009 Essi Pöysti?

– Liikunta on ollut yksi lempiaineistani läpi peruskoulun. Siksi myös liikuntamuistot ovat varsin hyviä, Essi paljastaa.

Monipuolisuus koululiikunnan etu

Koululiikunnassa ei jumituta vain yhteen lajiin, mikä on hieno juttu! Liikuntatunneilla tulee varmasti kokeilleeksi lajeja, joita ei muutoin kokeilisi.

– Oli mahtavaa kokeilla erilaisia urheilulajeja pallopeleistä talviurheiluun. Jalkapallo, erilaiset leikit, hiihto, suunnistus ja monet muut lajit tulivat tutuiksi, Essi muistelee.

Miss Suomi kertoo, että parhain asia koululiikunnassa oli, että pystyi itse vaikuttamaan siihen, mitä milloinkin liikuntatunneilla tehtiin. Kannattaa siis kokeilla ehdottaa liikunnanopettajalle mitä haluaisi tunneilla tehtävän. Ehkä opettaja pystyy opetuksessaan ottamaan oppilaiden toiveet huomioon ja joku kerta tunneilla liikutaankin toivomusten tahtiin.

Ei aina hiki pinnassa

Toisaalta myös Essin mielestä liikuntatunneilla oli jotain tylsääkin.

– Perinteisen koululiikunnan väliin mahtui myös rentoutumistunteja, jotka tuntuivat ajanhukalta, sillä eihän niissä tullut edes hiki, neito kertoo.

Essi lisää kuitenkin, että nyt missivuoden kiireiden keskellä jopa kaipaa noita rentoutumishetkiä.

Essi on mukana H-hetki nimisessä ohjelmassa, jonka tarkoituksena on saada lapset ja nuoret liikkumaan nykyistä enemmän. Hän itse kuului liikuntatunteja innolla odottaviin ja toivoo, että voi ammentaa liikunnan iloa muihin omalla esimerkillään.

Mikä on sinulle koululiikunnan ykkösjuttu? Vastaa Koululaisen gallupkyselyyn!

Teksti: Hilppa Alanko Kuva: SUL / Matti Erkkilä

Kommentit

Oma kommentti