Mitä teet, kun sinua suututtaa?

Kirjailija Tittamari Marttinen kirjoittaa:

Joskus kaikki menee pieleen. Joskus suututtaa ihan kamalasti. Suutuspäissään sitä tulee helposti sanoneeksi tai tehneeksi asioita, joita ei tarkoita sanoa tai tehdä. Jälkeenpäin harmittaa tosi paljon! Mutta suuttuminenkin kuuluu elämään.Viivi Pusua suututtaa

Toisten mielestä suuttunut ihminen voi näyttää aika hassulta. Ajattele hahmoa, joka hyppii tasajalkaa naama punaisena ja paiskoo koulukirjoja lattiaan! Elokuvissa vihaiset ihmiset heittelevät täytekakkuja, mätiä tomaatteja, lautasia, raakoja kaloja…

Mutta entä jos suuttuessaan samalla loukkaa kaveriaan? Ystävälle voi sanoa reilusti: ”Varo! Nyt olen tosi vihainen!” Monesti on parempi sanoa asiat ääneen kuin hautoa niitä yksinään. Yleensä riita onneksi päättyy sovintoon.

Minusta neuvo laskea hitaasti kymmeneen on tuntunut aina hassulta. Eikö ole parempi konsti vaikka hakata nyrkkeilysäkkiä, juosta itsensä hikeen, raivota hetki yksinään ja mennä sitten ostamaan pussi karkkia? Kun suuttumuksen purkaa, se on helpompi myös unohtaa.

Eräs kaverini soittaa kiukun hetkellä mummolleen. Mummo jaksaa kuunnella hänen valitustaan ja nyyhkytystään, ja lohduttaa aina oikeilla sanoilla. Itse olen kokeillut kiukkuun kuntonyrkkeilyä, ilmapallojen puhaltamista, mattojen piiskaamista ja trampoliinilla pomppimista.

Mitä sinä teet, kun sinua suututtaa?

Kerro se täällä!

Kuva: Erika Kallasmaa

Kommentit

Oma kommentti