Nallet rokkaavat koulukiusaamisesta

Tuore suomalainen yhtye Nallet on tehnyt mielenkiintoisen linjauksen musiikissaan. He julkaisevat musiikkia digitaalisena, eikä ainakaan toistaiseksi ole suunnitelmia tehdä kappaleista albumia.

Nallet

– Tarkoituksena olisi julkaista muutaman kuukauden välein uusi kappale ja tehdä kaikkiin biiseihin musiikkivideo. Mielestäni nuo cd:t alkavat olla jo vähän vanhanaikaisia, kommentoi yhtyeessä vaikuttava Tohtori TeDe.

Yhtye koostuu viidestä nalle-hahmosta, jotka eivät puhu ihmisten kieltä ja jotka asuvat metsässä. Syksyllä nallet kuitenkin poistuvat metsiköstä keikkalavoille. Nallejen mukana rokkaa manageri ja musiikintekijä Tohtori TeDe sekä muusikko Tero Kaikkonen.

– Kun ei tarvitse tehdä kappaleita levyllistä kerrallaan, voi hioa jokaisesta biisistä erityisen hyvän. Mielestäni musiikilla voi vaikuttaa ihmisiin ja siksi haluammekin, että kappaleillamme on sanoma, jossa on järkeä, TeDe kertoo.

Nallejen seuraava single, OMK?, kertookin tärkeästä asiasta, koulukiusaamisesta.

– Koulukiusaaminen ja kiusaaminen yleensäkin ovat vakavia asioita. Etenkin sellaiseen vaikeammin havaittavaan syrjimiseen pitäisi olla jokin keino puuttua, TeDe pohtii.

Kappaleen nimi on lyhenne lauseesta Ootsä mun kaa? Nallet toivovat, että nuoret ottaisivat lyhenteen käyttöön chateissa ja tekstiviesteissä. Ehkä helpolla ja lyhyellä viestillä syrjitynkin olisi helpompi lähestyä muita.

TeDe:llä on takataskussa neuvo sekä koulukiusaajille, että -kiusatuille.

– Kiusaajat, kiusaaminen on typerää, lopettakaa se! Ja kiusatut, puhukaa. Valtaosa maailman asioista selviää puhumalla, TeDe summaa.

Teksti: Tiina Paasonen Kuva: Nallet

 

Kommentit

Oma kommentti