Ota kuva!

Jokaisessa julkaistavassa valokuvassa pitäisi olla idea. Jos kuva on yhdentekevä, sitä ei kannata julkaista. Mieti, mikä jutussasi on sellaista, mikä kannattaa näyttää valokuvassa.

Jos mahdollista, valitse valoisa kuvauspaikka. Jos kuvaat ihmisiä, aseta heidät kuvaan niin, että heitä ei häikäise. Kuvaa ei kuitenkaan kannata ottaa vastavaloon, eli kirkkaasti paistavaa aurinkoa päin.

Mene mahdollisimman lähelle kohdetta, josta aiot ottaa kuvan. Ota useampi kuva, vähän eri kuvakulmista ja etäisyyksiltä. Mene välillä kyykkyyn, ja kiipeä välillä tuolin päälle.

Paikoillaan poseeraavat ihmiset ovat usein tylsiä. Koita siis saada kuvattavasi tekemään jotain. Jos esimerkiksi kuvaat kokkia, pyydä häntä pilkkomaan tai hämmentämään keitoksiaan. Jos kuvaat luokkakavereitasi, pyydä heitä hyppäämään yhtä aikaa ilmaan. Käytä mielikuvitustasi!

Koululainen-lehdessä julkaistaan valokuvia, joiden resoluutio on mahdollisimman iso, ja jonka tiedostokoko on vähintään 1 Mt. Digikameran asetukset kannattaa säätää niin, että se ottaa kuvat mahdollisimman isoina. Netissä julkaistavat kuvat voivat olla paljon pienempiä.

Kommentit

Oma kommentti