Pelaajan joulu

Pelivuosi 2013 huipentuu hurjaan pelitulvaan. Tässä esittelemme pari uutuutta, lisää löydät joulukuun Koululaisesta!

Koululainen 12/2013

Farming ­Simulator 2013
PC, Mac, PS3, Xbox 360

Erikoisempaa pelikokemusta etsivien kannattaa tutustua maanviljelysimulaattoriin. Siinä paiskitaan oikeita töitä aidoilla työkoneilla. Pellot on pidettävä kunnossa aamusta iltaan, jotta sadon voi myydä eteenpäin. Saaduilla rahoilla voi hankkia entistä ehompia laitteita ja apulaisia peltohommiin. Pelaaminen koostuu lähinnä erilaisilla laitteilla huristelusta, kaupanteosta ja hitaasta arkisten tehtävien suorittamisesta. Siihen voi jäädä koukkuun. Etenkin kaupunkilaiselle monet maatilan koneet ja askareet tuntuvat riemastuttavan eksoottisilta.

Koululainen 12/2013

NBA 2k14
PC, PS3, Xbox 360

Susijengi villitsi suomalaiset syksyllä. Nyt samat jännityksen hetket voi elää ruudulla NBA 2k14 -koripallopelin kanssa. Ainakin melkein – pelissä kun keskitytään eniten NBA-koripalloliigaan. Leppoisan pomputtelun sijaan peli on melkoisen yksityiskohtainen ja vaatii reippaasti harjoittelua. Koripallofania se ei haittaa, sillä yksityiskohdat tekevät pelistä todella aidon tuntuisen. NBA2k14 onkin kirkkaasti tämän hetken parasta pallottelua.

Koululainen 12/2013

Inazuma Eleven 3: Lightning Bolt
3DS

Inazuma Eleven on animea ja urheilua sekoitteleva seikkailupelisarja, jossa maailman parhaat jalkapallojoukkueet ottavat toisistaan mittaa. Joukkueiden ohjaus toimii stylus-kynällä piirtäen. Jalkapallo ei ole ihan tavanomaista potkiskelua, vaan siihen kuuluu myös ällistyttäviä supervoimia, kuten lohikäärmeen voimalla maaliin sinkoutuvia palloja. Otteluiden lomassa omaa joukkuetta kehitellään ja treenataan entistä paremmaksi. Omalaatuisen juonensa ja monien englanninkielisten keskustelujen vuoksi peli vaatii kohtuullista kielipäätä.

Teksti: Toni Ruuska

Lisää peliarvosteluja joulukuun Koululaisessa.

Kommentit

Oma kommentti