Ääni kateissa 3/12

Sain meidän vanhan tietokoneen, kun meille ostettiin uusi. Vanhasta poistettiin kaikki turhat ohjelmat, ja nyt en saa ääntä kuulumaan millään konstilla! On katsottu kaikki asetukset sun muut, mutta kone ilmoittaa, että ”äänilaitteita ei kytketty”. Voisiko olla, että joku kaiuttimien ohjelma on poistettu vahingossa? Olisin tosi kiitollinen, jos vastaisit.
Nimetön

Vastaus:
Ensin kannattaa tarkistaa ovatko kaiuttimet ja muut äänilaitteet ehjiä, päällä ja oikein kytkettyinä. Jos näin on ja äänet ovat toimineet moitteetta ennen puhdistusta, on vika ohjelmistossa. Todennäköisesti tärkeät ohjelmat ja ajurit ovat lentäneet niin sanotusti pesuveden mukana viemäriin. Voi myös olla, että vanhojen asennusten tähteet aiheuttavat ristiriitatilanteita, jotka haittaavat järjestelmän toimintaa.

Koska kyseessä on vanha kone, suosittelen asentamaan käyttöjärjestelmän kokonaan uudestaan. Se on hyvä tehdä varsinkin Windows-järjestelmää käyttäville koneille, sillä niillä on paha tapa hidastua sitä mukaa, kun koneelle asennetaan uusia ohjelmia. Kone kannattaa pitää netissä asennuksen ajan, jolloin asennusohjelma hakee tuoreimmat päivitykset verkosta ja voit aloittaa tietokoneilun täysin puhtaalta pöydältä. 

Kommentit

Oma kommentti