Asiaa Civilization-pelistä 3/12

Sain Sid Meier’s Civilization IV -pelin. Onko sitä mahdollista asentaa Windows 7 -koneelle? Aloitusvalikkoon pääsee, mutta ei peliin.
Janu

Vastaus:
Civilization IV on puoli vuosikymmentä vanha, eikä sitä koskaan suunniteltu pelattavaksi Windows 7:n kaltaisella järjestelmällä. Siksi se saattaa vähän nikotella. Ikävä kyllä 100 % varmaa korjauskeinoa ei ole. Tässä kuitenkin muutama kikka, joilla peli saattaa lähteä toimimaan: Klikkaa hiiren oikealla painikkeella pelin käynnistyskuvaketta ja valitse vaihtoehto: ”suorita järjestelmänvalvojana” tai ”suorita yhteensopivuustilassa”. Voit myös yrittää ladata ja asentaa pelin vaatiman vanhan DirectX 9 -paketin. Ohjeet löytyvät osoitteesta: http://support.microsoft.com/kb/179113/fi.

Vähän erikoisempi kokeilu on aktivoida peli Steam-pelipalvelun kautta. Steam pitää huolen siitä, että saat ladattua pelistä aina uusimman ja toimivimman version. Haittapuolena on se, että peli sidotaan Steam-palveluun ja tarvitset aina jatkossa Steam-ohjelman pelaamiseen. Steam-ohjelma ladataan osoitteesta www.steampowered.com. Kun ohjelma on ladattu ja asennettu, siihen tehdään käyttäjätunnus. Sen jälkeen kohdasta ”Pelit – Aktivoi tuote Steamissa” lisätään pelin mukana tullut aktivointikoodi ruudulla näkyvään kenttään. Koodin lisäyksen jälkeen Civilizationin Steam-versio ladataan koneelle, jonka jälkeen pääsee kokeilemaan sen toimivuutta. Nettikeskusteluiden perusteella Steam-versio toimii monella käyttäjällä täysin ongelmitta. Ei kuitenkaan kaikilla, joten kikkailuun kannattaa suhtautua varauksella.

Kommentit

Oma kommentti