Asiaa mesestä 12/11

Mulla on oma Eee pc -miniläppäri. Koneellani on Mese, mutten voi kirjautua sisään, sillä palomuuri estää sen. Miten asian voi korjata? Kokeilin kaverillani Windows Live Movie Makeria ja ihastuin heti. Mistä saan ladattua sen itselleni? Vai olisiko joku muu elokuvankäsittelyohjelma, jota voisin käyttää?
Niina

Vastaus:
Messenger lähtee toimimaan, kun lisäät sen palomuurissa sallittujen ohjelmien listalle. Erilaisia ohjelmallisia palomuureja on runsaasti, joten on hankala antaa yleispätevää ohjetta. Jos kuitenkin satut käyttämään Windowsin omaa palomuuria, löytyvät asetukset menemällä Ohjauspaneeliin ja klikkaamalla sieltä ”Järjestelmä ja suojaus” ja sen jälkeen kohtaa ”Windowsin palomuuri”. Avautuvasta valikosta klikataan kohtaa ”Salli ohjelman tai ominaisuuden läpäistä Windowsin palomuuri”. Ruudulle pitäisi nyt avautua lista kaikista ohjelmista, jotka ovat yhteydessä verkkoon. Etsi listalta Messenger ja rastita sen vieressä olevat ruudut, jolloin sallit Messengerin olevan yhteydessä sekä yksityiseen että julkiseen verkkoon. Tallenna lopuksi muutokset ja meseily voi alkaa.

Windows Live Movie Maker 2011 on erinomainen ohjelma kevyeen editointiin. Se on vapaasti ladattavissa osoitteesta: http://explore.live.com/windows-live-movie-maker.

 

Kommentit

Oma kommentti