Asiaa Movie Makerista 1/12

Olen innokas tekemään videoita koneella. Siksi kysynkin, mitä muita videonteko-ohjelmia on kuin Windows Movie Maker? Pitääkö ne ladata, maksavatko ne ja tuleeko niistä viruksia? Tykkään katsoa Animea. Nyt haluaisin tehdä niistä videoita. Mistä saisin ladattua animejaksoja? Maksaako se? Tuleeko viruksia? Kiitos, jos vastaat!
Videofriikki

Vastaus:
Windows Movie Makerin voi ladata ilmaiseksi, joten se on monessa mielessä mainio perusohjelma videoeditointiin. Tarjolla on toki muitakin vaihtoehtoja. Eräs suosituimmista on Lightworks, josta löytyy monia ammattimaisiakin säätöjä ja tehosteita. Ohjelman kehitys on vielä kesken ja se näyttää hieman sekavalta, mutta ilmaisohjelmaksi se on yllättävän näppärä ja varmatoiminen. Lightworksin ilmaisversion voi ladata osoitteesta: www.lightworksbeta.com. Jos kaipaat sitäkin laajempia lisätoimintoja, kannattaa tutustua Adobe Premiereen tai Sony Vegasiin. Kumpikin maksaa, mutta rahalle saa vastinetta käytettävyyden ja upeiden ominaisuuksien muodossa.

Animen suhteen netti on pullollaan laillisesti ja laittomasti animea jakavia nettisivuja. Ihan kaikkialle ei kannata selaimellaan surffata, eikä varsinkaan ladata epämääräisten sivujen tarjoamia ”katseluohjelmia”. Niihin voi olla kätkettynä epämieluisia yllätyksiä. Vanha tuttu YouTube on pullollaan animepätkiä omaan käyttöön. Kirjastoista ja kaupoista löytyy puolestaan animea DVD-levyillä, joista parhaat pätkät voi napata videoeditointiohjelmaan muokattavaksi ja kokeiltavaksi.

 

Kommentit

Oma kommentti