Asiaa Sims 2 -pelistä 3/13

Kysymykseni koskee Sims 2 -peliä, jonka ostin kolmisen vuotta sitten. Minulla on Windows 7 -käyttöohjelma, ja pelin kannessa lukee, että käyttöjärjestelmä olisi Windows 98/2000/ME tai XP. Voisiko pelin silti asentaa Windows 7:lle? Kaipaisin kipeästi apua, sillä kukaan ei tiedä!

Vastaus:
Sims 2 -peliä ei ole varsinaisesti kehitetty toimimaan Windows 7 -ympäristössä. Hieman tietokoneen kokoonpanosta riippuen se on kuitenkin mahdollista asentaa Windows 7 -koneelle ja jopa saada toimimaan. Kannattaa rohkeasti kokeilla. Jos asennus onnistuu, ollaan jo voiton puolella.

Pelin käynnistäminen saattaa vaatia kikkailua. Jos peli ei käynnisty lainkaan tai kaatuilee kovasti, voit yrittää käynnistää sen yhteensopivuustilassa. Silloin käyttöjärjestelmä narraa pelin luulemaan, että käytät vanhempaa Windowsin versiota. Yhteensopivuustila kytketään päälle klikkaamalla pelin käynnistyskuvaketta hiiren oikealla napilla ja valitsemalla valikosta kohta ”ominaisuudet”. Avautuvasta ikkunasta klikataan Yhteensopivuus-välilehteä, ja sieltä rastitaan kohta ”Suorita ohjelma yhteensopivuustilassa: Windows XP”. Klikkaa lopuksi ”ok” ja kokeile käynnistää peli uudestaan.

 

Kommentit

Oma kommentti