Pitkä ja vitsientäyteinen fantasiaseikkailu Dragon Quest

Mikä: Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King
Laite: 3DS
Parasta: Vanha klassikko uusien pelaajien ilona.
Parannettavaa: Vaatii osaamista ja sitoutumista.

Vanhoja peliklassikoita julkaistaan tasaiseen tahtiin uudestaan. Ja mikäpä siinä, jos ne ovat yhtä laadukkaita kuin 13-vuotias rooliseikkailu Dragon Quest VIII. Siinä sankarijoukkio lähtee kukistamaan pahuuden ruhtinasta, joka pyrkii ulos ikiaikaisesta vankilastaan. Tarina on fantastinen ja täynnä vitsejä, villejä käänteitä sekä vuoropohjaisia taistelukohtauksia.

Peli etenee hitaasti paikkoja tutkien ja taisteluissa kehittyen. Alkuperäistä peliä pelanneille uudistukset vaikuttavat pieniltä. Lähinnä eräitä vastustajia, luolastoja ja muita pienempiä yksityiskohtia on hiottu.

Uutuutena tarinalle pitäisi löytyä uusi ennennäkemätön loppuratkaisu. Tosin sinne asti päästäkseen kuluu seikkailun parissa helposti yli sata tuntia peliaikaa. Se voi olla liikaa aloittelevalle pelaajalle. Kärsivällisyyden lisäksi peli vaatii myös kielitaitoa, sillä englanninkielistä tekstiä ja puhetta on paljon. Jos se ei haittaa tai pelipiiristä löytyy innokas auttaja, kannattaa Dragon Questin maailmaan sukeltaa täysillä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti