Musaa mp3-soittimeen 11/11

Miten mp3-soittimeen saa musiikkia?
Paavo

Vastaus:
Useimpiin mp3-soittimiin siirretään musiikki tietokoneen kautta. Tyypillisin tapa on käyttää usb-kaapelia, jonka toinen pää kiinnitetään tietokoneeseen ja toinen mp3-soittimeen. Tietokoneelta valitaan, mitä kappaleita soittimeen halutaan siirtää.

Tietokoneelle musiikkia saa puolestaan musiikkilevyiltä, joista musiikkiohjelma osaa poimia valitsemasi kappaleet. Samalla ohjelma muuntaa ne digitaaliseen muotoon, jota mp3-soitin ymmärtää. Hyviä musiikkiohjelmia ovat mm. iTunes (www.apple.com/fi/itunes) ja WinAmp (www.winamp.com). Levykauppojen lisäksi kannattaa tutustua kirjaston musiikkitarjontaan.

Musiikkia voi ladata tietokoneelle myös suoraan netistä. Saatavilla on sekä maksullista että ilmaista musiikkia. Maksullisista ohjelmista voit kokeilla esimerkiksi aiemmin mainittua iTunesia, johon kuuluu kattava musiikkiverkkokauppa. Myös kotimainen Poimuri (www.poimuri.fi) ja ruotsalainen Spotify (www.spotify.com) ovat kokeilemisen arvoisia. Ilmaista musiikkia tarjoavat ainakin www.mikseri.net ja www.hitlantis.com.

Kommentit

Oma kommentti