Neuvoja pelin tekemiseen 8/13

Haluaisin tehdä pc-pelin. Tiedän, etten voi heti tehdä mitään Sims 3:a tai Need for Speediä. Olen kokeillut Game Makeria ja Garagegamesin demoja, mutta Game Maker ei mielestäni sovi minulle ja Garagegamesia en osaa käyttää. Onko jotakin muuta hyvää sovellusta 2D-pelien tekemiseen? Mieluiten ilmaisia tai mahdollisimman halpoja. Kiitos jo etukäteen!
Aku

Vastaus:
Stencyl on hyvä vaihtoehto Game Makerille. Sen avulla voi tehdä kohtuullisen mutkikkaitakin pelejä ilman ohjelmointitaitoja. Stencylin sivuilta löytyy runsaasti ohjeita ja videoita ohjelman käyttöön. Hyvä tapa tutustua työkaluun on muokata valmiita Stencylillä tehtyjä pelejä, jolloin pelien rakenne ja taustalla oleva logiikka tulevat tutuiksi. Perusversio on ilmainen, mutta maksulisessa versiossa on enemmän ominaisuuksia: www.stencyl.com.

Jos Stencyl ja Game Maker tuntuvat hankalilta, kannattaa kokeilla Twineä. Sillä voi tehdä lähinnä tekstiseikkailuja, joissa kaikki tapahtumat on kuvattu tekstinä. Etuna on se, että samalla oppii huomaamattaan peliohjelmoinnin perusteita, kuten muuttujia ja ehtolausekkeita. Taitojen karttuessa tekstiseikkailun päälle voi rakentaa myös kuvitusta ja ääniä kohtuullisen pienellä vaivalla. Twineen voi tutustua ilmaiseksi osoitteessa: www.gimcrackd.com/etc/src.

Muita kokeilemisen arvoisia pelintekovälineitä ovat mm. Construct (www.scirra.com), RPG Maker (www.rpgmakerweb.com), Scratch (scratch.mit.edu) ja hieman edistyneempi Unity (www.unity3d.com).

Suosittelen lämpimästi aloittamaan mahdollisimman helpolla idealla. Pääasia, että saat ensin valmiiksi jotain pientä, jota voit sitten lähteä muokkaamaan ja laajentamaan. Tekemällä oppii ja googlaamalla pärjää pitkälle. Menestystä peliurallesi!

 

Kommentit

Oma kommentti