Ongelmia päivityksessä 7/10

Minulla on eräs ongelma, johon tarvitsisin kipeästi vastausta. Noin viikko sitten isäni osti uuden kannettavan, jonka mukana tuli Windows 7. Asennus meni hyvin, mutta pian ilmeni ongelmia: kone ei suostunut asentamaan ladattuja tiedostoja eikä päivityksiä. Koneessa olevat ohjelmat eivät tahdo käynnistyä ja ilmoittelevat virheistä. Nyt nettiselaimetkin temppuilevat, vaikka nettiyhteys on hyvä. Ajattelimme, että ongelma on ehkä F-Securessa, mutta palomuuri ei suostunut aukeamaan eikä sitä pystynyt poistamaan. Ongelmat tuskin liittyvät asennukseen, sillä isäni on asentanut Win 95:sta Vistaan ”lähes”ongelmitta. Hän on vihoissaan eikä halua lähettää konetta korjattavaksi pelkän ohjelmiston takia. Hän ei anna minun puuttua asiaan. Päätin kirjoittaa tänne, kun muualta ei tunnu löytyvän tietoa viasta. Olisin kiitollinen jos saisin vastauksen ja nopeasti.
Niko

Vastaus:
Ongelmat viittaavat pieleen menneeseen asennukseen, mutta voivat johtua myös mm. vääristä käyttäjäoikeuksista, viallisista laiteajureista tai liian ärhäkästä tietoturvamäärityksestä.

Windows 7 kysyy paljon varmennuksia ohjelmistoja asennettaessa. Varmistakaa, että asennukset tehdään järjestelmänvalvojan oikeuksilla. Jos vika ei ole oikeuksissa, on koneeseen ehkä yritetty asentaa ohjelmistoja, jotka eivät ole yhteensopivia Windows 7:n kanssa. Kyseisten ohjelmistojen poistaminen voi auttaa. Varmistakaa myös, että koneelle asennetut ajurit ovat yhteensopivia sekä Windows 7:n että koneen muiden komponenttien kanssa.

Tietoturva-asetusten täytyy sallia ohjelmien asennus ja verkkoyhteydet. Jos hallintapaneeli ei kuitenkaan käynnisty edes määritysten tekemistä varten, on käyttöjärjestelmä syytä nollata joko asennuksen yhteydessä tehdyllä palautuslevyllä tai Windows 7:n elvytystoiminnolla. Sen jälkeen ohjelmistojen asennuksen voi aloittaa alusta.

Mikäli ongelmat eivät korjaannu edes uudelleenasennuksen jälkeen, voi vika olla koneen komponenteissa. Esimerkiksi vioittunut kiintolevy voi aiheuttaa juuri kuvailemiasi ongelmia. Silloin koneen voi viedä takuun puitteissa takaisin kauppaan korjattavaksi.

Kommentit

Oma kommentti