Ongelmia Windows 7 kanssa 4/11

Sain joululahjaksi kannettavan tietokoneen, jossa on Windows 7 -käyttöjärjestelmä. Aluksi kaikki toimi hyvin. Nykyään aina, kun avaan koneen, tulee ruudulle ilmoitus: ”Ohjelmistotuote saattaa olla väärennetty.” Tuon tapaisia ilmoituksia tulee paljon muitakin. Mistä se voisi johtua? Koneen taustakuvakin on vain joku musta, koska jos yritän vaihtaa sitä, niin kone alkaa taas valittaa väärennöksestä. Lisäksi taustakuvassa lukee: ”Windows 7 koontiversio 7600, tämä Windows-kopio ei ole aito.” Olisi kiva saada vastaus tähän ärsyttävään ongelmaan.
Maria

Vastaus:
Windows 7 on erittäin hyvä käyttöjärjestelmä, mutta myöskin tarkka aitoudestaan. Ensimmäiseksi kannattaakin tarkistaa, että sinulla varmasti on aito versio. Aidon järjestelmän tuntee siitä, että tietokoneeseen on liimattu Windows 7:n aitoustodistus. Se on pieni hologrammitarra, jossa on myös Windowsin tuotekoodi, eli product code.

Sinun tapauksessasi jatkuvat ilmoitukset johtuvat todennäköisesti siitä, ettei Windowsia ole aktivoitu. Aktivointi on Windowsin oma tapa varmistaa ohjelmiston aitous ja se onnistuu helposti netissä: napsauta Käynnistä-painiketta, sitten ”Tietokone”, ”Ominaisuudet” ja ”Aktivoi Windows nyt.” Aktivointi heilahtaa yleensä kerralla läpi, mutta voit joutua syöttämään tarrassa lukevan tuotekoodin aktivointi-ikkunaan. Onnistuneen aktivoinnin jälkeen saat vaihdettua taustakuvankin. Jos nettiaktivointi ei onnistu, suosittelen soittamaan Microsoftin Aktivointikeskuksen maksuttomaan puhelinnumeroon 0800 770215 (ma-su klo 9-22).

Kommentit

Oma kommentti